AKTUELNO

I dalje ne može da se zamisli veselje bez pesme "Ej, Branka, Branka"

Čuvena pevačica narodne muzike Branka Sovrlić se više ne pojavljuje toliko često u javnosti kao u zenitu svoje karijere, ali je uvek rado viđen gost, što zbog svog veselog duha i pozitivne energije, što zbog lepote, koja je bila inspiracija mnogim muškarcima. Ipak, njeno srce osvojio je njen suprug, Sadik Pašić, poznatiji kao Paja, sa kojim dugi niz godina živi u Sarajevu. Sovrlićevu smo sreli na snimanju spektakularnog novogodišnjeg programa televizije Pink i sa njom obavili praznički intervju, u kom nam je otkrila mnogo zanimljivih informacija.

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

- Po čemu ćete pamtiti 2021. godinu?

Da ne pričam o lošim stvarima, nedavno sam završila svoj novi singl, svi su tražili od mene nešto življe, po tome sam poznata Potrefilo se u ovom momentu, reakcije su dobre, srećna sam zbog toga - rekla je Branka.

Branka nam je otkrila i kako će proslaviti Novu godinu.

Poluradno, u svom restoranu. Uvek budem tu pristutna. Dolaze gosti, iće, piće, aii nije organizovano. Dolaze ljudi, ja sam tu sa svojim suprugom i prijateljima, zapevam za svoju dušu. Uglavnom, tako poslednjih par godina slavimo, bude nam lepo - ispričala je pevačica.

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

- Da li možete da nam otkrijete svoju najdražu prazničnu uspomenu?

Svaka mi je bila dobra, ne pamtim da se nešto loše desilo.

- Da li imate neku neispunjenu želju?

Nemam neke specijalne želje, kad smo bili mladi, sanjali smo da imamo krov nad glavom, to sam sve postigla. Imam i dva restorana, sada pevam isključivo iz ljubavi, bez muzike ne mogu. Pevaću dokle god me služi grlo, noge i dokle god budem mogla da stojim na štiklicama. Samo zdravlje sve da nas služi - istakla je Branka.

Foto: Printscreen YouTube/ Tomislav - Toma Zdravković

- Kad smo kod ljubavi i pesme, dosta se spekulisalo da je Toma Zdravković Vama posvetio pesmu "Ej, Branka, Branka". Da li je to istina, da li je bio zaljubljen u Vas, da li postoji nešto što ne znamo?

Tu pesmu nije napisao Toma, on je autor većine svojih pesama, nešto mu je radio i brat, bili smo jako dobri prijatelji. To je jedna igra sudbine, tada sam se upoznala sa suprugom, od tada smo zajedno. Tu pesmu napisao je Miša Marković, upravo radeći meni šesme. Ja sam tada živela u Nišu, i onda dok me je vozio do stanice, jer sam kao mlada početnica autobusom putovala, pitala sam ga kako to piše pesme. On je krenuo: "Hej, Branka, Branka, ko je kriv zbog našeg rastanka". Došao je u studio, dopisao tekst i dao je Tomi. Toma napravio od toga veliki hit, možda je baš sreća što je on otpevao. Pre toga su se te neke pesme pevale u krugu kafane, ali sa tom pesmom, kad je krenula reklama, sve su druge isplivale, jer činjenica je da su to sve dobre pesme. A kada je moj suprug čuo tu pesmu, on je nekada bio najpoznatiji menadžer svih vremena, bez ijednog promašaja, Tomi je ponudio da mu radi turneju, 100 koncerata. Toma ga je zvao, bio je nesiguran, nije znao da li to može da uradi. Moj suprug mu je napravio 100 koncerata, i poslednje veče ja sam pevala u Sutomoru, prvu svoju ploču, a nedaleko od mene pevao je Toma Zdravković. Moj suprug je došao da uzme orkestar iz Sarajeva, koji je svirao sa mnom, kako bi nastavili sa Tomom i tada je video mene. Rekao je: "Ili moja ili ničija". I tako, trudio se tada godinu dana, baš je bio uporan, bio je privatni menadžer, a ja sam bila početnica, krenula na turneju kad mi još ni ploča nije bila gotova. Bila sam jako interesantna, odbijala sam sve to, nisam htela, pravila sam se važna, kao samo sa beogradskom estradom. Međutim, suprug je bio uporan i isplatilo mu se, dobro i njemu i meni. Drago mi je što je moje ime otpevano, malo je nezgodno, i ja sam tako ostavila pečat pesmom "Lido, Lidija", srećna sam. I sad sam se tako potrudila da snimim tako nešto živo, zove se "Ljubav je to, izgleda". Čim krenem da pevam, odmah stajem na noge - odgovorila je pevačica.

Foto: Fonet/Pink.rs/O. Bogdanović, Pixabay

- Da li je istina da je Vaš suprug osnivač "Bijelog dugmeta"?

Jeste, on je na početku vodio "Bijelo dugme", Sarajlije, čak im je on pričao kako da se oblače, da budu interesantniji. Jako puno su radili, međutim, za njihove koncerte treba dosta tehnike, mogao je samo jedan koncert dnevno da se radi, puno troškova i svega toga, a moj muž je uvek bio za to da više radi i zarađuje. Čak je imao i ponude da bude direktor, on je elektroinženjer, ali se time nije bavio, vanserijska inteligencija, napisao je i neke moje hitove, kao što je "Lido, Lidija". Svestran je, sve zna, radio je i moje spotove. I sa njima je imao te genijalne ideje, radio je puno. Ali je shvatio da mu se ne isplati koncert dnevno, prešao je na narodnjake, uvek vodio njih 20. Tu je bio Šaban uvek, kao veličina, pa nekih mlađih. Pronađe pevače koji dobro pevaju, pre nije bilo mobilnih telefona, nego je išao po gradovima i ispitivao se. Tako je otkrio Bobana Zdravkovića, mog Nišliju. Keba je krenuo sa njim da radi prve pesme, hitove, "Mali mrav" je bio tad interesantan. Uvek je vodio po 20 pevača, kasnije sam i ja bila u toj grupi. Onda sam imala sreću da snimim "A tebe nema", "Bilo bi dobro za tebe" i "Šiki baba". Na toj ploči imala sam čak tri hita i tada sam mogla da pravim solističke koncerte. Punila sam dvorane, imala sam sreće eto i da mi je muž mendžer - otkrila je Branka.

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

- Kako ste uspeli da toliko godina održite brak i da i danas budete tako divna, lepa i srećna žena?

Ja sam srećna što radim ono što volim i živim onako kako želim. Zato valjda i sve tako funkcioniše. Srećna sam i da je muž u tom žanru, mada je to nekad mač sa dve oštrice. Mi smo stalno zajedno bili, od moje prve ploče. Od 84. smo stalno zajedno, našao se taj spoj. Ja sam Blizanac, on je Jarac, ali opet smo opstali. Bude tu i malih svađica, ali se nikad nije desilo da ne pričamo. Nikada nismo. I ako se sporečkamo, ja posle 5 minuta zaboravim da sam ljuta. Ljubav, poverenje, sve je to recept. Odem na snimanje bez njega, ali on zna koga ima. On se samo plaši da mi se nešto ne desi. Zna da volim muziku, pa me pusti da volim šta radim, mislim da je to najlepše u braku. Juče smo se čuli, ja mu kažem da imam tri snimanja, i on kaže: "Taman ćeš da potrošiš tri haljinice koje si kupila, pa da se spremiš da kupiš nove". Ja kažem: "Pa, da, da". I tako, pustiće me da idem opet negde na put, po nove haljinice, zna da u tome uživam. Ja poštujem svoju publiku, trudim se da za svaki nastup imam posebnu haljinu - ispričala je pevačica.

Foto: E-Stock/Tik Tak

Pevačica je na samom kraju intervjua imala posebnu želju.

Želim da dođu neki bolji dani, da nema korone i zla koje nas je snašlo. Nadamo se boljem - zaključila je Branka.

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

Ceo intervju sa Brankom možete pogledati u nastavku ovog teksta.

Autor: M. P. / J. M. Đ.

#Branka Sovrlić

#Nova godina

#novogodišnji intervju