AKTUELNO

Ekskluzivno za portal Pink.rs Maca je otkrio svoj novi projekat na kome vredno radi i kojim će uskoro obradovati svoju publiku i ljubitelje dasaka koje život znače.

Dragan Marinković Maca, poznati glumac i sarajevski šarmer prepoznatljivog humora i osmeha, godinama žari i pali kako domaćim glumištem, tako i televizijskim malim ekranima. Jedan je od najtraženijih TV lica u regionu, koji je dao svoj pečat mnogim projektima u kojima je učestovao, koga publika rado gleda i prati svaki njegov korak. Nedavno je briljirao svojom predstavom 'Kakva ti je žena takav ti je život' koja je pokupila sve simpatije nacije i postala jedna od najgledanijih širom Balkana.

Takođe, jedan je od omiljenih voditelja rijaliti formata Zadruga, koji na sebi svojstven način ušeta na velelepno imanje i svojim vedrim duhom ispuni svaku svoju posetu, na radost mnogih zadrugara.

Za Novogodišnji intervju portala Pink.rs-a, otkrio je neku drugu stranu sebe, progovorio kako iz svog ugla prihvata prazničnu euforiju i priznao šta sprema sa nestrpljenjem svojoj vernoj publici koju planira da obraduje tokom 2022. godine.

Foto: Pink.rs/Jelena Simonović

Nova godina nam je na pragu, kada smo svi skloni da sumiramo utiske i razmišljamo o tome da li smo u svemu bili dovoljno uspešni. Maca nam je otkrio šta je vredno pomena u tekućoj 2021. godini i šta je ono što bi promenio da može.

Najlepša stvar u ovoj godini je što sam se učlanio u jednu teretanu, jeste da još nisam otišao i ne znam kad ću, ali eto imam člansku kartu. Od dvadesete na ovamo, sve bih promenio, od zagrljaja, druženja, lepih misli, rečenica... Sve te teške teme, tamne oblake, repetirane obrve, sve bih to od*ebao - odgovorio je glumac.

Vreme praznika je period kada se sa setom vrlo rado sećamo nekih uspomena iz detinjstva, a Dragan je otkrio percepciju predstojećih datuma i priznao kako je za njega svaki dan čaroban i pun smisla.

Ne znam, ne robujem tim zadatim stvarima. Rođendan, Osmi mart, Nova godina i ostali ti zvanični datumi... Novogodišnja noć kao i svaka druga... Neko je rekao da je Zemlja napravila krug oko Sunca, pravi li krugove ili ne... To gde smo, šta smo, nismo ni okean istražili... Sad da ja slavim sve to... Nikada nisam bio pobornik tih 'Šon Pol varijanti' i toga 'želim ti'. Ne radujem se nešto spektakularno, nemam potrebu da se sećam, za mene je svaki dan Nova godina, tako želim da živim! Za mene svaki dan ima smisao u ovom opštem besmislu. Tako da ja nisam baš dobar primer za tu vrstu slavljenika - istakao je Maca.

Prva asocijacija na Novu godinu i Božić?

Božić je Božić. Nedavno mi je bila slava. Ja to normalno proslavim, znam da je Sveti Nikola posna, krsna slava. To sam sa prijateljima proslavio... Pomoliš se Bogu, priložiš kandilo, krsnu sveću, žito, sve šta treba, sve normalno. Nisam pobornik novokomponovanih vernika, što po četiri dana slave, tipa 'Ivkova slava', svi iskrivljeni sa dvanaest muzika, tu se niko ne seti Boga. Meni post nije posni sendvič ili posna pica, zna se šta je post. Ono što je najbitnije, kad legnem - zaspim kao beba, čist ko planinski potok - naveo je sarajevski šarmer.

Na kraju godine, u ovom prazničnom periodu, kada sve šljašti od čarolije i kada se sumiraju utisci tekuće godine, uglavnom smišljamo želje, planove i postavljamo sebi nove zadatke sa nadom da ćemo ih ostvariti u narednoj. Maca nam je otkrio svoje prioritete i sve ono čemu se nada.

Želim da ostanem normalan! Želim da menjam ponovo pelene i da se sa mojom Jovanom ostvarim kao roditelj. Što se tiče poslovnih planova, radim na novom projektu. Bože zdravlja, to će se ostvariti sa novom pozorišnom sezonom, neki septembar, oktobar, tada ću sa svojim timom autora raditi na tome. U pitanju je nova predstava 'Kriza srednjih godina', što je faktički nastavak prethodne predstave 'Kakva ti je žena takav ti je život'. Nadam se da ću napisati dobar tekst, da ću dati lični pečat i da bude na krilima ove prethodne predstave. To su mi neki prioriteti... - govorio je glumac.

Na kraju, Maca je, u svom stilu, poslao poruku Deda Mrazu.

Zamolio bih ga da ne skreće sa staze! 'Pršti pršti bela staza, je*aćemo Deda Mraza!' - našalio se glumac pa nastavio:
Ima raje, još veruju u Deda Mraza! Verujte, sami ste svoj Deda Mraz, ne čekajte da vam drugi daruju da ne kažem doniraju poklončiće. Budite sami svoj poklon i mislite o ljudima do kojih vam je stalo! - istakao je glumac.

Foto: Pink.rs/Jelena Simonović

Autor: Jovana Matić Đokić

#Dragan Marinković Maca