AKTUELNO

Priče koje su potresle čitav region i obeležile 2021. godinu!

Iza nas je više nego turbulentna godina koja se po svemu sudeći odrazila i na javnu scenu Srbije, a naročito na svet glume, na iznenađenje čitave nacije. Skandali koji su se ređali tokom više nego turbulentne 2021. godine, svakako su je i obeležili, a vi ste danima sve detalje mogli da ispratite upravo na Pink.rs-u, sa pravim informacijama i pre svih.

Mnogi za svoje neuspehe i skandalozne ispade krive pandemiju koja je pogodila mnoge sfere života i prilično uticala na živote javnih ličnosti, ali za neke stvari prosto nema opravdanja.

Sam početak 2021. godine obeležio je skandal neviđenih razmera, kada je profesor škole glume ''Stvar srca'', Miroslav Mika Aleksić 16. januara uhapšen zbog optužbi da je seksualno zlostavljao učenice, Milenu Radulović i Ivu Ilinčić. Aleksić je u narodu proglašen kao profesor iz pakla, a sve do 10. septembra boravio je u Centralnom zatvoru.

Aleksić, protiv koga je Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo optužnicu za četiri silovanja i pet polnih uznemiravanja svojih učenica iz škole glume, dao je prvu izjavu u septemrbu, nakon čega je pušten u kućni pritvor.

Foto: Privatna arhiva, Pink.rs, PrintscreenYouTube

Učitelja glume prva je prijavila mlada glumica Milena Radulović, kojoj se ubrzo pridružila i koleginica Iva Ilinčić, a potom su se policiji javile i druge devojke. On je na saslušanju u tužilaštvu, prema nezvaničnim informacijama, negirao da je izvršio ova krivična dela, ali nije detaljno iznosio odbranu.

Mikina i Milenina afera ''silovanje'' nije jedina koja je uzdrmala Balkan u protekloj godini, jer se samo nekoliko meseci nakon Milelinih i Ivinih šokantnih optužbi, oglasila i glimica Danijela Štajnfeld koja je nakon nekoliko godina odlučila da javnosti otkrije identitet, svog navodnog zlostavljača. Ta vest je kao bomba odjeknula brzinom svetlosti, budući da se radi o proslavljenom glumcu Branislavu Lečiću.

Javnost je bila skandalizovana, a kolege su bile podeljene, dok su jedni podržavali Danijelu u svojoj potrazi za pravdom i dizanju svesti da žrtve treba odmah da prijave zlostavljača, drugi su branili Lečića. Drama se razvlačila danima, a onda je još veću pometnju svojim optužbama napravila i glumica Merima Isaković. Samo dve nedelje nakon Danijele, zvezda jugoslovenskog glumišta Merima Isaković iznela je u javnost optužbe da ju je Lečić silovao 1978. godine.

Foto: INSTAGRAM.COM/DR_MERIMA_ISAKOVIC, TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ PRINTSCREEN YOUTUBE/HOLD ME RIGHT FILM

Javnost je bila zgranuta navodima u medijima, a Lečiću je čak i zdravlje bilo narušeno. Glumac sada istupa u javnost sa tvrdnjama da mu bivša vlast smešta ovu aferu, a da je Danijela Štajnfeld postala srpkinja sa najbogatijim računom u Americi.

Skandal koji je letos zapalio region, jeste svakako incident na nastupu Bube Korelija i Jale Brata, kada je njihovo obezbeđenje jednog mladića brutalno bacilo sa bine u publiku, a potom se i fizički obračunalo sa njim.

Jeziv snimak incidenta brzinom svetlosti preplavio je sve portale i društvene mreže, a popularni dvojac iz Bosne dožio je pravi linč, kakav do tada nije osetio na svojoj koži. Ubrzo je pokrenuta i peticija za zabranu ulaska u našu zemlju, do čega je i došlo.

Foto: Instagram.com/ bubacorelli

Spekuliše se da nasilno ponašanje obezbeđenja Bube i Jale nije jedini razlog zabrane ulaska u našu zemlju, već i javni govor mržnje i mnoge loše stvari koje su se godinama gomilale.

Jedan od najturbulentnijih javnih odnosa u istoriji televizije jeste ljubavna drama između Tare Simov i repera Nenada Aleksića Ša, koja se odigrala u ''Zadruzi 4''.

Reper je javno prevario svoju tadašnju suprugu Ivanu, i uplovio u više nego turbulentnu romansu sa Tarom. Ubrzo je došlo do žestokih okršaja ljubavnika pred milionskim auditorijumom televizije ''Pink'', te je Simova zbog agresivnog i nedoličnog ponašanja i diskvalifikovana iz daljeg učešća, sa dugom od 50.000 evra.

Foto: Instagram.com

Ša je ostao sam u rijalitiju, te se odlučio da od svog honorara plati dug od 50.000 evra i tadašnju devojku liši brige. Njihov odnos se obnovio po reperovom izlasku iz rijalitija, a pravu buru u javnosti izazvao je skandalozan udes koji je Simova izazvala Nenadovim autom. Od auta nije ostalo ništa, ali ni od ljubavi... Sve u svemu, ostala je pouka, iskustvo i pesma sa posvetom.

Skandali glumaca definitivno su obeležili 2021. godinu, a jedan od većih, takođe vredan pomena jeste okršaj glumca Dragana Bjelogrlića i reditelja Gage Antonijevića.

Naime, reditelj Predrag Gaga Antonijević zadobio je najmanje 5 udaraca koga je u ranim jutarnjim časovima u niškom hotelu "Ambasador" napao glumac Dragan Bjelogrlić.

Njih dvojica su sedeli u istoj prostoriji, ali za različitim stolovima, kada je Bjelogrlić prišao Antonijeviću i najpre mu udario šamar. Posle toga je nastavio da ga udara, dok su ostale kolege skočile da ih razdvajaju.

Foto: Foto/Andrej Nihil, TV Pink Printscreen

Bjelogrlić je uhapšen 23. avgusta zbog nasilničkog ponašanja za šta je propisana kazna zatvora od šest meseci do pet godina zatvora. Po nalogu tužilaštvo određeno mu je zadržavanje do 48 sati, a na slobodu je pušten dan kasnije. Bjelogrlić je posredstvom svog advokata ponudio primenu načela oportuniteta, odnosno da okrivljeni plati 100.000 dinara u dobrotvorne svrhe, a da ne bude krivično gonjen. Međutim, tužilaštvo taj predlog odbilo i optužilo ga.

I definitivno skandal neviđenih razmera bez kog ova lista ne bi bila potpuna, jeste ljubavna drama iz nikad turbulentnije ''Zadruge 5'', koja je uzdrmala čitav region, ali i šire. Javnost je podeljena, poblika šokirana, a porodica neutešna i zgranuta ponašanjem svojim voljenih.

Dalila Dragojević, Dejan Dragojević i Filip Car definitivno su svojim ljubavnim zavrzlamama i brodolomima obeležili godinu za nama, a niko ni sanjao nije da će do razvoja situacije doći tako brzo. Nakon fatalne ljubavi Dalile i Cara, Dragojevići su potpisali razvod, ali konce im je pomrsila Maja Marinković koja se odmah po ulasku vratila svom dečku Caru. Dalila je potom obnovila romansu sa Dejanom.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako će se ova nezapamćena ljubavna drama odvijati, gledaćemo u Novoj godini, koja po svemu sudeći obećava mnogo skandala i turbulencija do kraja ''Zadrige 5''.

Autor: M.Mijatović