AKTUELNO

Pevačica Severina Vučković mnogo puta u javnosti govorila je o svom pokojnom ocu Severinu, kojeg je tek sad prvi put pokazala.

Severina je objavila staru očevu sliku i pokazala na koga liči.

Moj tata Sever - napisala je pevačica na Instagramu, a očekivano, usledili su brojni komentari njenih pratilaca.

Inače, Severina je bez oca ostala u mladosti, a prema rečima njene majke Ane, baš od oca nasledila je kako karakter, tako i izgled. Severin Vučković rođen je u Splitu, gde je upoznao Anu, rodom iz Drniša. Bio je kamiondžija, a njegova izabranica, sa kojom će kasnije dobiti Severinu, bila je konobarica.

Hrvatska pop pevačica je pre nekoliko godina u emisiji "Amidži šou" ispričala da je ime dobio po ocu, koji je imao trojicu braće, a svi su dobili imena po stranama sveta - Jug, Istok i Zapad. Njen otac je do smrti ostao Sever, dok su njegova braća promenila imena.

Foto: Instagram.com/severina

Moje ime negde znači strogost i pravda. Takva sam zaista. Tata je hteo da se ja zovem Nataša, ali mama je obožavala mog oca, a on se zvao Sever. Deda je davao imena deci po stranama sveta. Verovali ili ne. Imao je četiri sina - Sever, Jug, Istok, Zapad, a ćerka je bila Danica. Međutim, moja baka to nije želela. Tako je moj otac dobio drugo krsno ime. Međutim, ipak je zadržao iz nepoznatog razloga ime Sever. Tako sam ja Severina - prisetila se tada Severina.

Autor: D.T.

#Severina Vučković