AKTUELNO

Oni vole da popiju...

Iako se svakodnevno događaju saobraćajne nesreće prouzrokovane vožnjom pod dejstvom alkohola, neke osobe i dalje nastavljaju da budu neodgovorne i voze sa nekoliko promila u krvi. Taj užasan trend nije zaobišao ni neke poznate ličnosti, pa smo tako juče bili svedoci privođenja poznate spisateljice Jelene Bačić Alimpić, koja je pod dejstvom alkohola izazvala saobraćajnu nesreću.

Pred vama je niz od nekoliko poznatih ličnosti koje su u prethodnim godinama privedeni zbog vožnje u pijanom stanju:

Ana Nikolić- 2,03 promila alkohola u krvi

Ana je poznata po tome da voli da popije koju čašicu više. To joj se i ne bi toliko zamerilo da u takvom stanju ne seda i za volan. Ona je 2010. godine privedena u Policijsku stanicu Rakovica nakon snimanja spota za pesmu "Džukelo", a na trežnjenju je provela 15 sati.

Ona je tom prilikom vređala policajce i pretila im da će ih "poslati na Kosovo i na Babušnicu"

Foto: TV Pink Printscreen

Danijela Vranić- 1,84 promila alkohola u krvi

Danijela Vranić oduvek je nosila nadimak "Kraljica splavova", ali su joj posle jednog od izlazaka alkohol i provod došli glave. Ona je, naime, privedena zbog toga što je pod dejstvom alkohola svojim "džipom" prošla kroz tri crvena svetla i Kolarčevu ulicu, koja je tada bila privremeno zatvorena zbog slavljenja pobede odbojkaša.

Nakon što je policija počela da je juri, ona je zatvorenim ulicama prepunih ljudi nastavila da vozi, sve dok je konačno nisu zaustavili kod hotela "Balkan". Kada je izašla iz kola počela je da ih vređa, a nakon toga su je priveli u Policijsku stanicu Stari grad. Ona je 2012. godine osuđena na uslovnu kaznu od godinu dana.

Foto: YouTube screenshot

Milan Vuković- 1,41 promila alkohola u krvi

Iako nam je poznat sa malih ekrana, mnoge je iznenadila vest da je ovaj markantni voditelj priveden zbog vožnje u pijanom stanju. Prilikom redovne kontrole utvrđeno je da ima preko 1,41 promila alkohola u krvi, zbog čega je zadržan u Policijskoj stanici u Borči.

Foto: Linked.in/Privatna arhiva

Marinko Rokvić- Između 0,5 i 1,20 promila alkohola u krvi

Na početku ove godine, Marinko Rokvić bio je priveden zbog toga što mu je u krvi pronađeno između 0,5 i 1,20 promila. On je tom prilikom uhapšen, a za pomenuti prekršaj sledi mu kazna od 15.000 do 30.000 dinara, šest kaznenih poena ili u najgorem slučaju oduzimanje dozvole na 3 meseca.

Foto: Privatna arhiva

Marko Rokvić- 1,2 promila alkohola u krvi

Marinkov sin, Marko, imao je slučan eksces kao i njegov otac, samo godinu dana ranije.

On je zaustavljen prilikom rutinske kontrole na opštini Zvezdara i tada je i sam policajcima priznao da jeste popio malo više. Uniformisana lica su ga, nakon provere putem alko-testa, odvela na trežnjenje gde je ostao do jutra.

Foto: Pink.rs

Romana Panić- 1,8 promila alkohola u krvi

Pre sedam godina pevačica je privedena nakon što je utvrđeno da u krvi ima preko 1,8 promila. Ona je kasnije puštena, ali je protiv nje tada podneta krivična prijava zbog vožnje u pijanom stanju.

Foto: Printscreen Instagram

Autor: Pink.rs

#Policija

#Romana Panić

#marinko rokvić

'