AKTUELNO

Sećanje ne bledi!

Đorđe Balašević, legendarni novosadski muzičar, preminuo je na današnji dan prošle godine u 67. godini u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Godišnjica njegove smrti je 19. februar, ali ona se neće održati, što je nedavno i poručila ćerka legendarnog pevača, Jelena Beba Balašević.

- Obeležavati dan kad je neko tvoj otišao sa ovog sveta nije nešto što se ikad praktikovalo u našoj kući. Ne zbog "nedostatka poštovanja", nego upravo suprotno. Tog nekog sećaš se svaki dan, srećeš ga u bezbroj malih dnevnih događaja, od ulice kojom ste prolazili, pesme koju ste komentarisali, sportskog događaja, susreta sa zajedničkim likovima - napisala je Beba na svom Fejsbuk nalogu.

Foto: E-Stock/Dragan Milovanov, Facebook.com/Beba Balasevic

U pomenutoj objavi ona je napisala da nije potreban datum kako bismo se sećali nekog svog i da je gotovo uvredljivo da, pored svih prelepih i dragocenih dana koje si proveo sa nekom osobom, obeležavamo baš datum smrti.

Rediteljka je nedavno otkrila do sada nepoznate detalje o delima koje publika još uvek nije čula i videla, a koja su ostala iza slavnog kantautora:

Đole je napisao komediju, dramu, prvu i jedinu pozorišnu predstavu. Svaka njegova reč zaslužuje da nađe svoje mesto pred publikom i na sceni, gde je on bio apsolutni kralj. Ta predstava će biti sve ono što je on - Đole! - otkriva Balaševićeva, naslednica slavnog kantautora, gostujući u jednoj radio emisiji.

Balašević se u svojoj karijeri dugoj više od 40 godina ostvario kao pevač, pisac i glumac, a iza njega ostao je veliki broj hitova, kao što su "Ne lomite mi bagrenje", "Boža zvani Pub", "Jesen stiže, dunjo moja" i mnogi drugi.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Autor: P.R.

#Đorđe Balašević