AKTUELNO

Svesna je svojih trenutnih mogućnosti i onoga što publici može da pruži.

Na domaćem izboru za srpskog predstavnika na ovogodišnjoj Evroviziji pobedila je Konstrakta sa pesmom "In Corpore Sano". O njoj od tada ne prestaje da bruji kako region, tako i Evropa, a utiske nakon završene "Pesme za Evroviziju" Ognjen Amidžić sumirao je sa svojim večerašnjim gostima emisije "Amidži šou".

Foto: Printscreen YouTube/RTS1

Željko Samardžić oduševljen je Konstraktom, za koju smatra da ima veliku šansu da u Torinu ostvari visok plasman.

Mislim da ovo ima šanse. Ima zato što se sada najmanje gleda na pevanje, mislim da je poruka odlična, kompletan performans mi se dopada i mislim da će to dobro biti kotirano... Ja mislim, ne mora da znači. Što se mene tiče, ja bih, iskreno, voleo da je Lukas otišao - smatram ga spretnim čovekom i bilo bi mi drago da je ispunio i tu želju sebi.

Foto: TV Pink Printscreen

Teodora Džehverović priznala je da je ipak navijala za drugog izvođača, ali da podržava Konstraktu. O mogućnosti da ona sama okuša sreću na nacionalnom izboru, a potom i na Evroviziji, još uvek ne razmišlja.

Biću iskrena, mislim da je to preveliki zalogaj za mene sada, u ovom trenutku. Kada ja budem osetila da sam spremna, da je to to, otići ću, sada mislim da nisam. Meni, kao ljubitelju performansa i plesa, Sara Jo je bila favorit, ali mi je zaista drago što je Srbija umela da prepozna i shvati poentu pesme pobednice, jedva čekam Evroviziju da vidim kako će da se pokaže - istakla je pevačica.

Foto: TV Pink Printscreen

S druge strane, pop zvezda Saša Kovačević priznao je da mu je svojevremeno nuđeno da bude srpski predstavnik na Evroviziji, ali da je tada to odbio, iz svojih razloga.

Zvali su me pre par godina, tada je bio malo drugačiji sistem. Troje kompozitora su imali zadatak da rade za sve izvođače, mene su zvali sa određenom kompozicijom koja mi se, iskreno, nešto nije dopala. Radio bih samo kada bi bila moja kompozicija i nekog mog tekstopisca tiče, ovako ne - istakao je Saša, pa potom otkrio šta misli o Konstaktinoj pesmi.

Foto: TV Pink Printscreen

Ova pesma je preoriginalna, ima iritantnu repeticiju, ne mislim ništa negativno... Ne možeš da je ne pevaš, jednostavno! Sada je muzika trendi i moderna, sve se manje više svodi na repeticije.

Autor: D.T.