AKTUELNO

Po svemu sudeći, Ana Đurić se iz Torina ne vraća praznih ruku.

Ana Đurić poznatija pod umetničkim imenom Konstrakta predstavljaće Srbiju na predstojećem Evrosongu u Torinu sa pesmom „In corpore sano”. Ova numera se nalazi među šest nominovanih za najbolji tekst ovogodišnjeg takmičenja, po izboru portala „Eurostory.nl”.

Pesma poznate umetnice je zarazila čitav region, a i šire. Prema podacima iz kladionica Konstrakta ima velike šanse za pobedu, a prema mišljenju stručnog žirija prvi stih pesme „Koja li je tajna zdrave kose Megan Markl” je među onima koji se najviše pamte u istoriji "Pesme Evrovizije".

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Osim toga, oni dodaju i da slezina nikad nije pomenuta na evrovizijskom takmičenju, a navode i da je ostatak teksta poprilično bizaran, ali i sveobuhvatan.

- Tekst se gradi prema argumentaciji koja se dotiče nemogućih standarda lepote i zdravlja koji su postavljeni za javne ličnosti - naveo je žiri.

Osim teksta pesme „In corpore sano”, među nominovanima su i numere iz Australije, Velike Britanije, Italije, Ukrajine i Švajcarske. Dobitnika nagrade će zajedno odlučiti žiri i publika koja može da glasa na portalu „Eurostory.nl”.

Inače, nagrada za najbolji tekst portala Eurostory.nl dodeljuje se od 2016. godine, a među dobitnicima se, između ostalih, nalaze i Džamala, pobednica iz Ukrajine 2016, kao i prošlogodišnji pobednici, grupa „Maneskin”.

Autor: Pink.rs