AKTUELNO

Bol ne jenjava.

Srpski istoričar umetnosti, suprug voditeljke Nikoline Pišek, Vidoje Ristović preminuo je 8. maja u 44 godini, a njegovu iznenadnu smrt pratile su brojne kontroverze.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Danas se na Novom groblju obeležava četrdesetodnevni pomen Ristoviću. Prvi je na groblje stigao ujak pokojnog Vidoja, a na porodičnoj grobnici postavljena je fotografija pokojnog Ristovića.

Veliki venac stigao je od porodice. Udovica Nikolina Pišek stigla je sa ćerkama na pomen, a odvojeno dolazi Vidojev otac Miša Grof.Pišekova se pojavila u crnini i odmah počela da plače. Vidojeva majka nije se pozdravila sa snajom Nikolinom, dok ju je Miša Grof zagrlio.

Foto: Pink.rs/M. Mijatović

Vidoje Ristović preminuo je u 44. godini, a iza sebe je ostavio suprugu Nikolinu Pišek, ćerku iz prvog braka Mateu, a u decembru 2014. Nikolina i Vidoje su dobili ćerku Unu Sofiju.

Foto: Pink.rs/M. Mijatović

Foto: Pink.rs/M. Mijatović

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Podsetimo, komisijskim veštačenjem Instituta za sudsku medicinu, Medicinskog fakulteta u Beogradu, utvrđeno je da je smrt Ristovića nastupila 8. maja 2022. godine u 00:22 časa usled zapaljenja srčanog mišića, najverovatnije virusnog porekla. Hemijsko-toksikološkom analizom utvrđeno je da je Ristović u trenutku smrti bio u stanju teške alkoholisanosti, sa 2.83 promila alkohola u krvi. Takođe je utvrđeno da je konzumirao lekove iz grupe sedativa, a koji nisu bili u toksičnoj koncentraciji, odnosno nisu bili u koncentraciji koja bi mogla da izazove smrt. Takođe, analizama nije detektovano prisustvo opojnih droga i drugih nedozvoljenih psihoaktinih susptanci (kokaina, heroina, amfetamina, MDMA i drugih). Komisijsko veštačenje obavila su tri veštaka, lekara specijalista sudske medicine.

Autor: M.K.