AKTUELNO

Prošlo je 40 dana od smrti istoričara Vidoja Ristovića, a njegovi najbliži došli su na pomen na Novom groblju.

Među prvima je stigao ujak pokojnog Vidoja, a zatim i njegova supruga Nikolina Pišek zajedno sa Ristovićevom bivšom ženom Lanom.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Njima dvema su društvo pravile ćerke Una Sofija i Matea.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Nikolina je sve vreme tugu krila ispod tamnih naočara za sunce.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Podsetimo, istoričar umetnosti i muž voditeljke Nikoline PIšek, Vidoje Ristović, preminuo je prošlog meseca u 44. godini života, a nedavno su stigli rezultati obdukcije i toksikološki nalazi. Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu obavljena je obdukcija i hemijsko-toksikološka analiza u cilju utvrđivanja uzroka smrti pokojnog Vidoja Ristovića.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Komisijskim veštačenjem Instituta za sudsku medicinu, Medicnskog fakulteta u Beogradu, utvrđeno je da je smrt Ristovića nastupila 8. maja 2022. godine u 00:22 časa usled zapaljenja srčanog mišića, najverovatnije virusnog porekla. Hemijsko-toksikološkom analizom utvđeno je da je Ristović u trenutku smrti bio u stanju teške alkoholisanosti, sa 2.83 promila alkohola u krvi.

Video: Pink.rs/M. Mijatović

Takođe je utvrđeno da je konzumirao lekove iz grupe sedativa, a koji nisu bili u toksičnoj koncentraciji, odnosno nisu bili u koncentraciji koja bi mogla da izazove smrt. Analizama nije detektovano prisustvo opojnih droga i drugih nedozvoljenih psihoaktivnih susptanci (kokaina, heroina, amfetamina, MDMA i drugih). Komisijsko veštačenje obavila su tri veštaka, lekara specijalista sudske medicine.

Foto: Pink.rs/M. Mijatović

Autor: M.M.