AKTUELNO

Najbolji plesači u latino-američkom i savremenom plesu danas u Hali sportova sa početkom od 20.30 časova napraviće pravi performans na Državnom prvenstvu koje peti put u Srbiji organizuje Ivan Mileusnić, a celokupno takmičenje ima humanitarni karakter.

Vlasnik plesne škole „Dare to Dance“ i član upravnog odbora Plesnog Saveza Srbije, Ivan Mileusnić okupio je najbolje srpske plesače na ovom Državnom prvenstvu od kog će deo novčanih sredstava od kotizacija i prodatih ulaznica biti doniran jednoj osnovnoj školi, ali i Fondaciji „Budi human“.

Foto: Promo

Prvi put u istoriji u istom danu se održavaju dva najjača takmičenja u zemlji, Državno prvenstvo u latino-američkom i prvenstvo u savremenom plesu, a otvoriće ga Milanka Karić, supruga Bogoljuba Karića. Njihova ćerka Dana, prethodno će pesmom otvoriti prvenstvo, te je jasno da je cela porodica Karić svojim prisustvom dala veliku podršku ovom takmičenju i svom zetu Ivanu.Ovaj događaj će ući u istoriju i po rekordnom broju prijava takmičara, na šta je Mileusnić posebno ponosan:

Drago mi je da se ples vraća u Srbiju na velika vrata i da smo konačno, posle dve godine pauze, ponovo organizovali naše takmičenje. Sve ovo ne bih uspeo bez ogromne podrške svoje supruge Danijele Karić koja je, pored svih naših poslovnih obaveza i projekata koje imamo u poslednje vreme uspela da pronađe vremena i pomogne mi u ostvarivanju ovog projekta koji je od velikog značaja za sport i kulturu naše zemlje. Veliku zahvlanost dugujem mnogobrojnim sponzorima, pokroviteljima, prijateljima i naročito medijskim sponzorima koji nas podržavaju sve ove godine i pomažu da plesu u Srbiji damo nivo i uslove koje zalužuju. - kazao je Ivan.

Foto: Promo

Dana Karić će na otvaranju zapevati svoj muzički hit pod nazivom ''Danas'' uz plesnu podršku mališana iz OŠ “Sveti Sava“, čija se direktorka Jovana Milenković zahvalila Ivanu Mileusniću na prilici da deca budu deo velike sportske manifestacija kao što je ova:

Veliko nam je zadovoljstvo što učenici naše škole imaju čast da otvore ovo prestižno takmičenje. Sport je veoma važan i neophodan za razvoj svakog deteta. Želim da se zahvalim organizatoru na fantastičnoj ideji i prilici da naši drugaci budu deo ovog nezaboravnog plesnog spektakla- kazala je ona.

Oba Državna prvenstva su pod pokroviteljstvom Plesnog Saveza Srbije, Ministarstva omladine i sporta, grada Beograda dok je sada već tradicionalno glavni pokrovitelj Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević i Fondacija prestolonaslednika Aleksandra II za Obrazovanje.Publika u Beogradu će imati priliku da vidi plesne tačke aktuelnih svetskih i evropskih prvaka, Marijusa Andreja Balana i Kristine Mušenske u revijalnom delu večernjih finala.

Foto: Promo

Moderatori finalnog dela prvenstva biće Slađana Ivanišević, potpredsednica Plesnog Saveza Srbije zajedno sa poznatom voditeljkom Dušicom Jakovljević. Nagrade pobednicima uručiće Dragomir J. Karić, narodni poslanik, Aleksandra Čamagić, pomoćnik ministra za brigu o porodici i demografiji, kao i Nebojša Stojanović, direktor javnog preduzeća za skloništa Srbije, veliki prijatelj ovog prvenstva tokom proteklih godina.

Autor: Pink.rs