AKTUELNO

Bori se!

Miljana Kulić pobedila je smrt i konačno se probudila iz veštačke kome u kojoj su je lekari u Kliničkom centru u Nišu držali zbog operacije prilikom koje su joj odstanili puknutu slezinu.

Foto: Pink.rs, Privatna arhiva, E-Stock

Ona se sada prvi put oglasila nakon drame i istakla da je veoma ljuta na turske lekare koje smatra odgovornim za svoje stanje i priznala da je svesna da ju je korak delio do smrti.

Na pitanje kako se sada oseća i da li je svesna šta joj se dogodilo, Miljana kaže:

Nisam dobro, psihički sam veoma loše. Borila sam se, bila sam na ivici života i smrti. Strašno je šta su mi uradili, hteli su da im budem zaštino lice za Balkan, a umalo sam umrla. Imam traume zbog svega, zaspim pa se budim u bunilu i sanjam da me ponovo vode na operaciju- kaže Kulićeva i opisuje kako sada izgleda njeno telo:

Foto: Pixabay.com/Instagram.com/MILJANA__KULIC_OFFICIAL

Imam ožiljak preko celog stomaka. Trpim strašne bolove, ali se nadam da ću pobediti i da će sve biti dobro. Daju mi lekove da se smirim i da mi bolovi budu manji. I dalje se svi plaše da se nešto ne iskmplikuje. Imam traume zbog svega, zaspim pa se budim u bunilu i sanjam da me ponovo vode na operaciju - kaže popularna rijaliti učesnica koju su turski lekari optužili da je prekršila pravilo i konzumirala cigarete, što je zabranjeno nakon operacije skraćivanja želuca:
Ne mogu da shvatim da ovakve komplikacije mogu da se dogode zbog pušenja. Pozvaću Indi da se posavetujem s njom i da mi kaže da li je i ona pušila kad se operisala. Mama je stalno uz mene, ovde su doktori sjajni, brinu svi o meni, samo da izađem iz bolnice da vidim svoje dete - zaključila je Miljana.

Foto: Beta/Dragan Gojić, E-Stock/Časlav Vukojičić, Pink.rs

Podsetimo, Miljana je operisana 20. jula u Istanbulu, a nakon tri dana se vratila u Srboju kada se osećala malaksalo. Prošle subote joj je naglo pozlilo i sa bolovima u stomaku javila se u Urgentni centar u nišu gde su lekari otkrili da je došlo do pucanja slezine koju su joj odstranili:

- Pacijentkinja Miljana Kulić primljena je u Urgentni centar Univerzitetskog kliničkog centra Niš u subotu 30.jula kao hitan slučaj zbog bolova u trbuhu. Sedam dana pre prijema pacijentkinja je operisana u turskoj bolnici kada je zbog gojaznosti urađena operacija takozvanog „skraćivanja želuca“. Nakon prijema u UKC Niš urađene su sve dijagnostičke procedure koje su ukazivale na neophodnost hitne hirurške intervencije. Istog dana 30.jula pacijentkinja je hitno operisana i tom prilikom je ustanovljeno krvarenje u trbuhu uzrokovano povredom slezine. Urađena je operacija uklanjanja slezine. Pacijentkinja se uspešno oporavlja u jedinici intenzivne nege klinike za anesteziju i reanimaciju - saopšteno je iz UKC Niš.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić, Beta/Saša Đorđević

Autor: N.B.