AKTUELNO

"Milorad je mnoge zasmejavao a ti si bila retka glumica i čovek koga je njega mogla da zasmeje"

Glumici Olgi Odanović večeras je na 57.Festivalu igranog filma „Filmski susreti“ u Nišu uručena nagrada „Milorad Mandić Manda“ za najbolje ostvarenu komičnu ulogu u celokupnoj filmskoj produkciji u proteklih godinu dana.

Odanovićevu je niška publika gledala u filmu "Leto kada sam naučila da letim”, gde je tumačila lik autoritativne bake Marije.

Prestižnu nagradu koje nosi ime našeg velikog komičara i glumca raskošnog talenta koji nas je prerano napustio ustanovile su pre šest godina dve producenske kuće, u saradnji sa Udruženjem filmskih glumaca Srbije, a na predlog istaknutog glumca, scenariste i reditelja Radoša Bajića.

Foto: TV Pink Printscreen

Nagradu joj je uručila Anastastija Anja Mandić i Ivona Alurac Bajić.

Draga Olga, Milorad je mnoge zasmejavao a ti si bila retka glumica i čovek koga je njega mogla da zasmeje. Pošto ste toliko vremena proveli zajedno vi ste postali porodica. On te je obožavao i cenio, čestitam ti nagradu - rekla je Anja Mandić.

Olga je bila dirnuta i govorila je o Mandi jedva zadržavajući suze u očima.

Dragi moji, ovo je posebno veče i dan za mene. Kad su mi saopštili da sam dobitnik nagrade koja nosi ovakvo ime, rekla sam: "Nemojte molim vas meni to da dajete". On je bio moja radost, kolega, prijatelj, neko sa kim sam imala veliku čast da stojim uz njega, u pozorištu i da delim hiljade kadrova u seriji "Selo gori a baba se češlja". O Mandi se ne može kratko govoriti. Maki moj dragi prerano si mi otišao sa one strane duge. Hvala ti na svemu što si ostavio iza sebe, volim te Maki, vidimo se sa one strane duge, rekla je Olga Odanović jedva zadržavajući suze.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: M.M.