AKTUELNO

Emotivno!

Na Jutjub kanalu, postavljen je redak snimak popularnih pevača narodne muzike iz 1972. godine. Poseban kuriozitet čini to što se na njemu nalaze zajedno Toma Zdravković i Silvana Armenulić. 

Foto: Printscreen YouTube/ekrem milic

Na pomenutom snimku vidi se Silvana Armenulić u društvu Tome Zdravkovića i Bore Drljače na svečanom dočeku koji su im organizovali lokalni organizatori skupa. U to vreme, Toma i Bora su još uvek bili pevači čija je karijera išla uzlaznom putanjom. Silvana je bila na vrhuncu slave.Pevačka družina je domaćinski dočekana o čemu svedoči zanimljiva fotografija na kojoj jedu pečeno pilence. Nije bilo noža i viljuške jer je bilo slađe jesti prstima.

Foto: Printscreen YouTube/SRBABEG

Bio je to događaj koji prepričavaju generacije. Meštani Braničeva su ugostili zvezde narodne muzike jednog hladnog februarskog dana početkom sedamdesetih. Selo su posetili Silvana Armenulić, Toma Zdravković, Bora Drljača i drugi izvođači u okviru manifestacije "Karavan Večernjih novosti". Pored radoznalih meštana goste su dočekali vitezovi "LJubičevskih konjičkih igara". Istog dana je održan koncert narodne muzike u Domu kulture.

Autor: Pink.rs