AKTUELNO

Pevači Dejan i Saša Matić blizanci su koji su rođeni pre vremena. Kao mali ostali su slepi zbog jedne velike greške.

Slavni pevači, Dejan Saša Matić iza sebe imaju vrlo bogatu i uspešnu karijeru. Osim velikog broja hitova, poznati su i po tome što su kao mali oslepeli, što ih nije omelo da postanu jedni od najvećih pevačkih zvezda.

Kako blizanačka trudnoća neretko ume da bude rizična i teška, tako su i pevači rođeni u 6. mesecu.

Malo ko zna da pri rođenju, Dejan i Saša nisu imali nikakvih problema sa vidom, međutim prerano rođenje sa sobom nosi i obavezan boravak u inkubatoru. Njih dvojica rođeni su u Bihaću, ali su ih po rođenju prebacili u zagrebačku bolnicu, gde su boravili u inkubatorima.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović, Tv Pink Printscreen

Nažalost, samo nekoliko dana kasnije došlo je do izvesnih problema i obojica su ostali slepi. Iako nije poznato šta se tačno dogodilo, pretpostavlja se da je u pitanju bila greška medicinske sestre zbog koje su braća ostali bez vida.

To je nepažnja. Sada, koga… Nisam nešto detaljisao i raspitivao se čija. Da li je lekar, da li je medicinska sestra, nisam ulazio u to. Bilo je to rođenje pre vremena. A, da je bila nepažnja, bila je - rekao je Dejan jednom prilikom.

Spekulisalo se i o tome da postoji mogućnost da se pevačima povrati vid uz određene operacije, ali da veće šanse za to ima Saša, koji solidarišući se sa bratom nije želeo da se operiše.

Foto: Andrej Nihil

Ma ne, to je bezveze priča. Oni su hteli na nama da rade nekakve eksperimente. To nisu dozvolili roditelji, a ni mi. Ja tako ne volim što se godinama priča o toj temi, da vi nemate pojma! Dve najgore teme, one koje najmanje volim su: da li sam u svađi sa bratom i šta je bilo sa mojim vidom - rekao je Saša, te dodao:
Moji prijatelji i ljudi koju su sa mnom u stalnom kontaktu znaju kako ja živim i znaju da ovaj život volim najviše na svetu. Da li sam se ja lečio i kod koga sam se lečio, to je moja privatna stvar. Ima jedna priča kada je jedan moj prijatelj nazvao taksi, a oni su ga pitali: ‘U kom pravcu idete?’, a on je rekao: ‘'Koga to zanima osim mene?".

Autor: M.M.