AKTUELNO

Ovome se mora stati na put!

U novom izdanju emisije "Novog Vikend Jutra", harizmatična voditeljka Jovana Jeremić ugostila je u studiju televizije Pink novinara Marka Đedovića, inače magistra socijalnog rada i socijalne politike, koji je u svom gostovanju govorio o istraživačkom timu Željka Mitrovića, kao i dokumentarcu o jutjuberu Bogdanu Iliću, koji je nedavno ugledao svetlost dana, njegovom modelu ponašanja i uticaju na omladinu.

Foto: TV Pink Printscreen

Imamo obračun sa ljudima koji vrše internet nasilje, sa ljudima koji zlostavljaju mlade ljude na društvenim mrežama, tako da ja ovo ne bih nazvao ratom, već jednim društveno-korisnim projektom koji će roditeljima i mladima ukazati na ono šta se sve dešava na internetu. Imamo skorije primere vezane za mladu Kiku, ali i za mnoge druge - kaže Đedović, pa nastavlja:
Ovde je samo kroz jednu prizmu jednog dešavanja prikazano nešto što je mnogo šire i veće i mnogo bitnije. To je jedini kontekst o kojem želimo da pričamo. Pink televizija je na čelu sa Željkom Mitrovićem napravila istraživački tim koji će se baviti takođe istraživanjem koje je već krenulo, a da nisu ni svesni ljudi koji prate Baku Praseta, od prvog emitovanja dokumentarca - ističe Marko.

Foto: TV Pink Printscreen

Ponovo su pred Željkom Mitrovićem poklekli i ispali glupi apsolutno svi, tako da mi je velika čast da radim za Željka Mitrovića. Ne samo iz tog razloga, ali to je najbitniji razlog, jer je on uvek za više koraka isped svih. Ovo je prestalo da bude igra, u pitanju je lični sukob, jer se udara i na porodicu i na ljude iz najbližeg okruženja - kaže Marko, pa dodaje:
Problem je što omladina formira takvo ponašanje zahvaljući tom modelu koji on ima, preslikavaju na sebe i na sve to postoji i finasijski momenat na društvenim mrežama gde on pokazuje kako on uzima veliki novac, a to u poreskoj upravi nije prikazao. Videli smo da je reagovalo tužilaštvo, i treba da reaguje jer su ovo i te kako ozbiljne stvari. Valjda ćemo se u jednom trenutku osvestiti kao društvo i videti da su nam deca mentalno unakažena zbog takvih vidova ponašanja - priča Đedović u "Novom Vikend Jutru".

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: P.R.