AKTUELNO

Svi su hteli da budu kao ona!

Kompozitor Kornelije Kovač izgubio je danas životnu bitku, a iza sebe je ostavio tri ćerke Aleksandru, Kristinu i Anju, koje su se putem društvenih mreža oprostile od oca.

Kornelije je zaslužan za uspeh mnogih velikih muzičkih imena koji su danas neutešni zbog njegovog odlaska. Kovačeve ćerke, Aleksandra i Kristina su nastavile očevim stopama, dok je treća naslednica otišla putem glume.

Foto: Tanjug /Rade Prelić

Naime, Anja se za razliku od sestara upustila u svet glume, a mnogi je pamte po ulozi devojke Roki, koju je tumačila u seriji "Neki novi klinci".

Najavljivan je i nastavak ove serije, ali do toga nije došlo, jer je, između ostalog, scenaristkinja serije, Spomenka Kovač, preminula. Spomenka je, inače, bila majka sestara Kovač i supruga Kornelija Kovača.

Tada je Anja imala samo 15 godina, a Aleksandra je jednom prilikom za domaće medije otkrila da je brigu o sestri preuzela na sebe.

Kada nas je naša majka Spomenka posle teške bolesti prerano napustila, nisam razmišljala ni trenutak. U potpunosti sam, uz Romanovu bezrezervnu podršku, preuzela brigu o najmlađoj sestri Anji, koja je tada bila tek devojčica, a sada je zrela, fakultetski obrazovana žena koja uspešno radi u svojoj branši, kao asistent režije. Nadam se da sam makar malo uspela da joj nadoknadim nedostatak majke - ispričala je svojevremeno Aleksandra za „Hello“.

Anja je međuvremenu, završila filmsku produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti, a kada su sestre koje su činile grupu "K2" zaratile, Anja je stala na stranu Aleksandre.

Najmlađa ćerka kompozitora je objavila fotografiju iz detinjstva i uputila mu poslednju poruku.

- Volim te najviše na svetu, tajko - napisala je glumica.

Autor: P.R.