AKTUELNO

Uvek ga je hvalila!

Glumica Jelisaveta Seka Sablić retko priča o svom privatnom životu, te tako malo ko zna da je njena prva ljubav bio jedan kolega.

Naime, kako se pisalo, po završetku akademije,Božidar Stošić i Seka Sablić su započeli ljubavnu romansu. Međutim, njihova veza nije potrajala, ali je glumica uvek imala samo reči hvale za svog kolegu i bivšu ljubav.

Foto: TV Pink Printscreen

Deca su ga obožavala kao Boleta iz Bureta u vreme emitovanja emisije Hiljadu zašto. Bio je njihov heroj i istinska zvezda. Danas je sve to nestalo. Nema više danas takvih glumaca za decu. Celog života je bio posvećen glumi i svom poslu - istakla je Seka, jednom prilikom.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

U 'Boljem životu' me nije bilo jer sam morao da imam direktne scene s Miodragom Petrovićem Čkaljom. On je imao kod sebe spisak od osam glumaca s kojima nije želeo da radi. Na njemu je bilo i moje ime. Nisam želeo da dođem na snimanje a da me on izbaci. Znao sam da me to čeka - rekao je on Božidar Stošić jednom prilikom.

Božidar Stošić mnoge je zasmejavao svojim ulogama, ali pred kraj života, kako je Seka tada izjavila, nikome nije rekao da je bolestan. Umro je na današnji dan u 82. godini, a svoj život posvetio je glumi.

Autor: Pink.rs