AKTUELNO

Uputio mu poslednji pozdrav na ovaj način!

Danas je na Novom groblju sahranjen Kornelije Kovač, legendarni srpski kompozitor, koji je preminuo u Beogradu u 81. godini.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović, Pink.rs/P. Radosavljević

Veliki broj poznatih okupio se danas na Novom groblju kako bi odali poslednju počast legendarnom Korneliju Kovaču. Na sahrani su se pojavili glumac Svetozar Cvetković, pevač Dušan Svilar, članovi grupe Neverne bebe, mladi pevač , poznat i kao dvojnik Zdravka Čolića, Petar Jojić Perčoli, pevačica Ana Stanić, glumac Slobodan Boda Ninković, glumac Vojin Ćetković i mnogi drugi.

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

Zdravko Čolić nije prisustvovao sahrani, ali je poslao venac na kojem je pisalo: "Poslednji pozdrav Korneliju Kovaču".

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

Inače, na svom Instagram profilu, u utorak, Zdravko Čolić oprostio se od preminulog Kornelija Kovača.

- Izgledalo je kao da ćeš zauvek biti tu. Hvala ti za muziku… za dela koja si stvarao… za reči pažnje i ljubavi koje si imao za sve nas. Obeležio si naše živote. Hvala ti, Bato, za sve! - naveo je Čolić na svom Instagramu, a on je dao i čitulju za kompozitora.

Foto: TV Pink Printscreen

Podsetimo, Kornelije Kovač preminuo je u utorak u 81. godini u Beogradu. Bio je srpski kompozitor, pijanista, aranžer. Rođen je u Nišu 1942. godine, a svoju prvu kompoziciju "Pusti trotoari" Kovač je komponovao već sa četrnaest godina - 1956. godine. Osim za pozorište, filmove i televiziju, Kornelije Kovač je napisao i neke od najvećih hitova domaćih muzičkih zvezda.

Autor: M.K. ; P. R.