AKTUELNO

Radila je na prevođenju filmova kao i pozorišnih scenarija.

Sestra našeg poznatog glumca Srđana Žike Todorovića, Dana Todorović, rođena je 1977. godine u Beogradu, a školovala se u Budimpešti, Detroitu, Indijanapolisu i Njujorku. Studije je završila u Londonu, bavila se prevođenjem, glumom i spisateljstvom.

Foto: Promo

Naime, ona je prvu knjigu pod nazivom "Tragična sudbina Morica Tota", objavila 2008. godine, a ista je prevedena na nemački i engleski jezik. Napisala je još dve knjige za decu, a "Park Logovskoj", posvetila je ocu Bori Todoroviću, koji joj je bio glavna podrška i veoma se radovao njenom izlasku. Zajedno sa ocem Borom Todorovićem,  pojavila se u filmu Profesionalac, gde tumači ćerku njegovog lika. Tumačila je sporedne uloge u filmovima: "Potera za sreć(k)om", "Flert", "Rat uživo", "Život je čudo", kao i u istoimenoj TV seriji.

Trenutno živi u Beogradu i piše na srpskom jeziku, mada su njeni romani prevođeni na engleski i nemački jezik. Radila je na prevođenju filmova kao i pozorišnih scenarija, a šest godina bila je prevodilac u Ujedinjenim nacijama

Autor: pink.rs