AKTUELNO

Predstojeći festival "Pesma za Evroviziju 2023” biće defile kvalitetne muzike, ali se među 32 kompozicije i izvođača izdvajaju „CHEGI i Braća Bluz Bend“ kao favoriti.

Razlog zbog kojeg ova šestorka ima veliku prednost u odnosu na druge, jeste njihovo muzičko znanje i činjenica da su muzički najobrazovaniji bend u Srbiji. Celokupna postava benda od šest članova ima završenu muzičku akademiju, a neki od njih su i svetski šampioni u sviranju određenih instrumenata. Braća Čeganjac koji čine okosnicu sastava, Stefan i Dušan najobrazovaniji su muzičari u Srbiji koji se bave komercijalnom muzikom. Stefan je doktorand Fakulteta Muzičke Umetnosti, dok je njegov mlađi brat Dušan šampion sveta u sviranju klasične harmonike. Svoje znanje preneli su i na modernu, popularnu muziku, te je ova grupa jedna od najangažovanijih na svadbama u regionu.

Foto: Promo

Pesmom “Svadba ili kavga” devojke i momci iz „CHEGI i Braća Bluz Benda“ predstaviće se na festivalu “Pesma za Evroviziju 2023” tokom kojeg će učesnici najpre nastupiti u polufinalnim večerima 1. i 2. februara i boriti se za ulazak ufinale 4. februara.

Članovi ovog benda i prošle godine su učestvovali na festivalu “Pesma za Evroviziju” numerom “Devojko sa plamenom u očima”, kada je pobedu odnela Ana Đurić Konstrakta, a sada se ponovo bore, ovoga puta, za učešće na “Evroviziji 2023” koja počinje 1. maja u Liverpulu.

Razlog zbog kojeg su se ponovo prijavili, kao i zbog čega su odabrali da filharmoniju zamene scenom na “Evroviziji”, otkrio je frontmen benda Stefan Čeganjac:

Prošlogodišnje učešće na festivalu je za nas bilo izuzetno iskustvo za koje često volimo da kažemo da nam je promenilo živote (u najboljem mogućem smislu). Publika je prihvatila pesmu fenomenalno i od tada više ništa nije bilo isto. Imali smo nameru da se pojavimo ponovo na toj sceni, ali nismo imali vremena da pripremimo pesmu. U mašti je postojala ta numera, a nakon toga naše želje su bile uslišene i pesma je napisana u roku od 2 dana. Mislim da će se publici svideti, naročito što mi nikada nismo snimili nešto slično.

Autor: pink.rs