AKTUELNO

Nakon što je gradonačelnik Pule Filip Zoričič zabranio da se u pulskom Domu sportova 25. marta održi koncert Duška Kuliša, Dragana Kojića Kebe, Ane Bekute i Zorane Mićanović, krenule su glasine da bi se koncert mogao održati u gradu na Dravi Osijeku.

Međutim, to je brzo demantovao osječki gradonačelnik Ivan Radić na svom Fesjbuk profilu i dodao da podržava odluku svog kolege iz Pule.

"Iz medija saznajem kako je naš grad predstavljen kao zamenska, ali sigurna opcija za organizaciju turbo folk koncerta (iako, za ovu temu manje važno, ugovor s dvoranom nije potpisan). S obzirom na to identitet grada koji razvijamo i kom stremimo, ovakva "promocija" zasigurno nije pravi i željeni put koji podržavam. Ne želim uticati na to što će ko privatno slušati, ali smatram kako treba biti selektivan u odabiru sadržaja koji se nudi u javnom i gradskom prostoru. Taj sadržaj treba biti usklađen s vizijom razvoja i pozicioniranja grada u budućnosti", napisao je Radić.

Objasnio je da je svestan da ovakva odluka donosi rasprave što treba dopustiti, a što ne, i kako u tim odlukama izbeći subjektivni uticaj ličnih afiniteta i slično. Sva su ta pitanja, kaže, legitimna. Naglasio je da možda sada nemaju sve te odgovore, ali imaju odgovor što ne žele u svom gradu.

"Koncert koji je postao predmet rasprave neće se održati u gradskom prostoru Osijeka. Motivisan ovom situacijom, svom timu daću u zadatak da promisle o kriterijima kojima će se u budućnosti voditi prilikom dogovora sadržaja u javnom prostoru, a koji će biti usklađen s vizijom moderne, urbane srednjoevropske metropole koju gradimo", rekao je Radić.

Foto: TV Pink Printscreen

Međutim, dok gradonačelnik ne želi "srpske cajke" u Osijeku, srpska pevačica Milica Pavlović nastupila je na studentskoj brucošijadi u Osijeku i napunila celu dvoranu 'Zrinjevac', a atmosfera je bila vesela. Publika je s njome pevala njene pesme i plesali u turbofolk ritmu, piše 24sata.hr

Autor: