AKTUELNO

Boris Komnenić, proslavljeni srpski gumac, preminuo je 6. marta 2021. godine, u 64. godini života, nakon teške bolesti.

Na današnji dan obeležava se dve godine od smrti legendarnog umetnika koji je sahranjen na Novom groblju u Aleji zaslužnih građana. U dnevnim novinama osvanula je i čitulja koju su ostavili njegovi roditelji:

- Vreme prolazi, tuga nikada. I posle dve godine nedostaješ sve više i više. Neka moje suze ne remete tvoj mir. Ne prođe ni dan, ne prođe ni sat da nisi u mislima. Nije tačno da vreme leči sve. Bol ne prolazi. Tvoj duh lebdi nad nama danonoćno. U večnom bolu tugujemo za tobom. Uživaj u miru i tišini. Tvoji mama i tata - pisalo je u dnevnom listu.

Foto: E-Stock

Komnenića je javnost najpre upamtila kao Sašu Popadića Guzu, lika koji je tumačio u kultnoj domaćoj seriji "Bolji život". Tokom godina on je iza sebe ostavio mnogo uloga, što na flimu i u serijama, što u pozorištu.

Igrao je u ostvarenjima “Danima od snova” (1980), “Splavu meduze” (1980), “TT sindrom” (2002), “Sjaj u očima” (2003), “Kad porastem biću Kengur” (2004), “Sedam i po” (2006), “Čitulja za Eskobara” (2008), “Montevideo, bog te video” (2012), “Falsifikator” (2013), “Taxi Bluz” (2019), “Jedini izlaz” (2020) i mnogim drugim ostvarenjima.

Glumac je, iako teško bolestan, glumio do samog kraja, nešto manje od mesec dana pre smrti snimio svoju poslednju scenu.Predrag Peđa Damjanović, Borisov kolega sa kojim je radio na seriji "Koleginice", otkrio je da je Boris poslednjih dana imao jake bolove.

Autor: M.K.