AKTUELNO

Pevačica Ksenija Pajčin i njen dečko maneken Filip Kapisoda nađeni su mrtvi, 16. marta 2010. godine u stanu u kome je ona živela sa majkom, u Nikšićkoj ulici broj 6 u beogradskom naselju Voždovac.

Vest je odjeknula kako u Srbiji tako i u regionu, a koliko je njihova smrt potresla javnost govori činjenica da se i na Tiktoku (koji nije postojao tada) pojavljuju fotografije i snimci tragično nastradale pevačice, ali i detalji iz noći u kojoj su uništene dve porodice.

Foto: E-Stock/Milan Lučić, Pink.rs

Naime, sada se pojavila fotografija rekonstrukcije ubistva Pajčinove i samoubistva Kapisode, a na kojoj se vidi položaj dva beživotna tela u stanu na Voždovcu. Ksenija Pajčin ubijena je na samom izlazu iz svog stana nakon što se posvađala s dečkom Filipom Kapisodom. Mediji saznaju da je Ksenija nakon svađe već obukla jaknu i bila na izlaznim vratima kad joj je Filip ispalio metak u glavu.

Policija je rekonstruirala celi događaj i zaključila kako je ubistvu i samoubistvu prethodila žestoka svađa.

Ksenija je na sebi imala jaknu, znači bila je spremna za izlazak. To što smo telo pronašli u hodniku pokazuje da ju je Kapisoda sustigao skoro na samim vratima. U prilog takvom zaključku govori i to što je on bio samo u majici i trenerci. Očigledno ju je pokušao zaustaviti, a kada mu to nije uspelo, pucao joj je u glavu - priča za medije izvor blizak istrazi.

Foto: PINK.RS/P. RADOSAVLJEVIĆ/E-STOCK/MILOŠ RAFAILOVIĆ/PROMO

Nakon što je ubio Kseniju, Filip je otišao u sobu i pucao sebi u usta. Pretpostavlja se da je pištolj kojim je ubio Kseniju pa zatim i sebe u stan doneo Filip. Iz policije se doznaje da za njega nije imao dozvolu.

Prijatelji i poznanici Ksenije i Filipa njihovu vezu opisivali su kao fatalnu. Često su se svađali, a nagađa se da je razlog poslednje svađe koja je imala tragične bila Ksenijina odluka da pobaci njihovo dete.

Foto: TikTok/ksenijapajcin

Najbolji prijatelj Ksenije, Goran Stojićević Karamela, ispričao je tada za medije kako je Kapisoda u nedelju naveče, kad se par posvađao, pričao da bez Pajčinove ne može živeti te da će se ubiti ako ga ostavi. Dva dana kasnije, u Nikšićkoj 6 u Beogradu, ubio je svoju partnerku, pa sebe. Stojičević je ispričao kako su se tragično stradali ljubavnici jako voleli i planirali se venčati, ali je Kseniji smetala njegova jaka ljubomora, koja je i bila razlog zbog kojeg je prekinula s njim tada.

Zvao me 20 puta. Bio je rastrojen: "Karamela, nađi je, molim te, ne javlja mi se! Gde mi je žena?!" Tako ju je zvao. Molio me da je nagovorim da se pomire. Tada je prvi put rekao: "Ubiću se ako mi se ne vrati!", ali ja, nažalost, nisam pridavao nikakvu posebnu važnost njegovim rečima jer su ljudi u trenucima očaja skloni da pričaju svašta - ispričao je tada Stojićević.

Foto: Promo

Po dosadašnjim policijskim saznanjima, ubistvu je prethodila svađa. Ksenija je u jednom trenutku odlučila napustiti stan, što se zaključuje iz činjenice da je pronađena s jaknom na sebi. Filip je očigledno pokušao da je zaustavi i kad nije uspeo, pucao joj je u glavu pištoljem koji je doneo i za koji nije imao dozvolu. Nakon toga se zaputio u sobu i ubio sam sebe. Tela je oko 18 sati pronašla Ksenijina majka, koja je živela s pevačicom.

Autor: N.Ž.