AKTUELNO

Naša javnost, a i šire, ostala je nema i potrešena masakrom u Osnovnoj školi "Vladimir Ribnikar" u kom je trinaestogodišnjak iz očevog pištolja usmrtio osmoro svojih vršnjaka i radnika obezbeđenja ove škole.

Naime, na ovu temu niko nije mogao da ostane imun, te se neretko poznate ličnosti sa svojim stavovima, oglašavaju na ovu temu. Voditeljka, influenserka i po struci, pravnica, Milica Kon, otkrila je šokantne detalje, u emisiji "Amidži šou", o vršnjačkom nasilju kroz koje njeno dete prolazi već godinama unazad.

Foto: TV Pink Printscreen

- Šta je normala?! Naša ćerka je prvi razred i tek sada posle ove tragedije su isplivala sva vršnjačka nasilja. Ne znate kako se bavi škola time, o kojoj normalni pričamo?! Sedam godina, naša ćerka, jedan je drži, drugi je udara pesnicama. To se ne dešava ne samo njoj, ne svima - istakla je ona.

Na ovu njenu priču nije mogla da ostane imuna ni glumica i voditeljka Ana Mihajlovski, te je putem svog instagram profila otkrila da i njeno dete prolazi kroz sličnu situaciju.

Foto: Pink.rs

Zašto ne mogu da se zaustavim? Evo su odgovori. Ova priča je nažalost tačna. Nisam želela da pričam o svojoj deci i našim iskustvima, ali i moj sin ide u isto odeljenje i on je našamaran u prva dva meseca prog razreda od strane dva dečaka, a osim razgovora škola zaista nema mehanizme. Inače mi je dete dobilo diplomu za najboljeg druga u razredu, nije "zaslužio" šamaranja. Mi nemamo adekvatne mehanizme za rešavanje nasilja u školama i profesorima jesu vezane ruke. Mi što vrištimo danas više od svih, verujte mi, vrištimo zato što se osećamo ugroženo već predugo - istakla je Mihajlovski i uz ove reči prikačila je video klip iz emisije "Amidži šou".

Foto: Instagram.com/@ana_mihajlovski_

Autor: N.Ž.