AKTUELNO

U Dvorani Kulturnog centra Beograda Milena se prisetila značajnih momenata iz 60 godina duge karijere.

Dvorana Kulturnog centra Beograda prethodne noći, u petak 22. decembra, bila je možda i mesto sa najviše uspomena i emocija u srpskoj prestonici.

Razlog je taj što se slavna srpska glumica Milena Dravić baš tamo prisetila svojih početaka, uloga, iskustva sa najvećim glumačkim imenima, što stranim, što domaćim, a otkrila je i neke detalje iz svog života o kojima do sada nije pričala u javnosti.

Foto: Tanjug

Milena je, podsetimo, pre nedelju dana u Zvezdara teatru dobila najveće glumačko priznanje "Dobričin prsten", a upravo tim povodom u Dvorani Kulturnog centra Beograda otvorena je izložba fotografija posvećena filmskom opusu slavne Milene, a predstavljena je i monografija o životu Milene Dravić, autorke Tatjane Nježić.

Foto: Tanjug

Milena je tamo ispričala kako je "slučajno" dobila svoju prvu ulogu u filmu "Vrata ostaju otvorena" Františeka Čapa (1959), pričala je o nagradi Kanskog filmskog festivala za ulogu Kaće u filmu "Poseban tretman" Gorana Paskaljevića (1980), bacanja pilula za migrenu na novinarku u Kanu, pa sve do uplašenog Breda Pita kome je igrala majku u ostvarenju Božidara Bote Nikolića, "Tamna strana sunca", iz 1988. godine.

Foto: Printscreen Youtube

PROČITAJTE JOŠ: ZABORAVILA DA JE UDATA? Sevnule varnice između Kaje i Zorana u emisiji JA TO TAKO, hteli da POBEGNU sa snimanja! (VIDEO)

- Igrala sam Bredovu majku. On je bio strašno uplašen jer mu je to bio prvi film. Kako je Boža Nikolić na tolikoj audiciji za tu ulogu baš izabrao Bred Pita, pitam se... Ja sam imala nekoliko scena, lepo smo sarađivali. Taj film nešto baš nije značajno prošao, ali je on od tada mic po mic vrlo brzo posao istinska zvezda. Eto, moj sin Bred je uspeo - sa osmehom se prisetila Milena.

Pink.rs

#Bred Pit | Brad Pitt

#Milena Dravić

'