AKTUELNO

Glumac i reditelj se zatekao u kafiću u kom se pojavio povređeni mališan.

Glumac Dragan Bjelogrlić našao se na pravom mestu u pravo vreme prošlog petka kada se jedanaestogodišnji Lav povredio. Lav i njegov brat blizanac Vanja u petak su krenuli u školu kada im se dogodila nezgoda koja je dečaka mogla skupo da košta.

Nezgoda se dogodila kada se slomilo staklo sa starih ulaznih vrata koja dele dvorišnu zgradu od glavne ulice i tom prilikom Lav je posekao ruku. Vanja mu je odmah pritisnuo ruku iznad rane i poveo ga u obližnji kafić da potraži pomoć. Tu se zatekla i njihova bivša učiteljica Jelena Nikolić i nepoznata žena koja je rekla da je lekarka. Kola hitne pomoći nisu uspela da se probiju do kafića u kom se nalazio povređen dečak, a Bjelogrlić koji se, takođe, tu zatekao sa kolegom Gordanom Kičićem odmah je reagovao:

Foto: YouTube screenshot

Dragan je rekao: "Meni ne pada na pamet da čekam Hitnu pomoć, mi dete gubimo." U automobil su ušli Lav, lekarka, neka žena i on - rekla je dečakova bivša učiteljica Jelena, koja se zadesila u kafiću u kom su dečaci potražili pomoć.

Foto: Instagram

Dok je Bjelogrlić odmah stavio dete u kola i uputio se ka bolnici u Tiršovoj, Kičić je ostao u kafiću sa istraumirnanim dečakom čiji se brat povredio.

Videla sam svoje dete, čiju je umotanu i crvenu ruku neka nepoznata žena držala u vazduhu, stiskajući je svom snagom. Lav je polako padao u neku vrstu delirijuma. Bjelogrlić nas je vozio u Tiršovu, nas nepoznate ljude, a mi nismo bili njegova muka. Kada smo tamo stigli, izleteo je iz auta, upao na šalter i rekao: "Morate odmah ovo dete da pogledate". Pogledom mi je poručio: "Ja ne znam kako više da pomognem, recite mi kako još da vam pomognem". Ne mogu to da vam objasnim - rekla je Lavova mama Vesna.

Bjelogrlić nije želeo mnogo da priča o ovom traumatičnom iskustvu.

Reći ću samo da se to dogodilo. Smatram da bi svako normalan postupio na isti način - rekao je glumac.

Dečaku je staklo raseklo arteriju od lakta do šake leve ruke, sve do kosti. Kako su lekari rekli roditeljima, rana je sanirana i oni veruju da će mladi organizam uspeti da se oporavi.

Pink.rs

#Dragan Bjelogrlić

#Gordan Kičić

#glumac

'