AKTUELNO

Pevač Milan Stanković već neko vreme je posvećen hrišćanstvu. On obilazi manastire, a juče se zajedno sa ostalim monasima molio u manastiru Stanjevići u Crnoj Gori.

Naime, na Fejsbuk stranici "Manastir Stanjevići" osvanulo je niz fotografija na kojima je i naš pevač Milan Stanković.

On je bio na liturgiji, obučen u sivu široku trenerku i crnu široku majicu, a kosu je svezao u rep.

Mnogi komentarišu da bi ga teško u ovom izdanju prepoznali na ulici. Milan je nekada bio prepoznatljiv po plavoj kratkoj kosi i specifičnom stilu odevanja, čemu se i izdvojio na javnoj sceni.

Foto: Instagram.com/milanstankovic

Da podsetimo, kako se navodilo, Stanković je trebalo da krajem avgusta obuče mantiju i postane iskušenik u manastiru Podmaine u Crnoj Gori, ali to se ipak neće dogoditi.

Naime, monah ovog manastira rekao je za "Kurir" da mora još da se usavršava da bi započeo život u manastiru.

Brat Milan nije bio u manastiru tokom ovog leta, bio je za vreme velikog vaskršnjeg posta. Iako je imao, a i dalje ima želju da krene monaškim putem, stav igumana i bratije je da je ipak još rano da zvanično bude pridodat kao iskušenik, tj. našem bratstvu. Mora da prođe još vremena. Milan mora da nauči da se još više usavršava u trpljenju i molitvi. To je za njegovo duhovno dobro. Milan je tu odluku prihvatio kao blagoslov, što i jeste. Najavio se ocu igumanu da će doći sad za vreme gospojinskog posta, da nam pomogne u poslušanjima pred manastirsku slavu, koja je 28. avgusta. U ovom periodu imamo puno poseta i posla, tako da će nam biti od pomoći, rekao je monah, koji se dotkao i Milanovog boravka u manastiru.

Foto: Facebook.com/KCNEVESINJE

Milanova majka, sestra Milena, kod nas je bila oko mesec dana, možda malo više. Bratija joj je čitala molitve, a jeromonah ju je pomazivao i svetim uljem. Sa svojim sinom po telu sestra Milena je redovno prisustvovala i bogosluženjima u crkvi. Sila božja se u nemoći pojavljuje, pa je tako i njoj boravak ovde prijao, te je dobila duhovno i fizičko okrepljenje. Milanu je to bilo jako važno da i majku privede Bogu i crkvi. Njemu je čudo koje je doživeo ovde otvorilo nove duhovne horizonte, završava sagovornik.

Autor: Pink.rs