AKTUELNO

Književnica se obratila svim ženama, za koje je imala bitnu poruku.

I dok su brojne javne ličnosti Badnji dan iskoristile kako bi uputile čestitke i najlepše želje svim vernicima koji ih prate na društvenim mrežama, spisateljica Isidora Bjelica rešila je da uputi nešto drugačiju poruku i svojim rečima osnaži žene.

Foto: TV Pink Printscreen

Danas svaka žena zna da joj je ljubav prema sebi prioritet ispred dobrog tela i lica bez bora, jer ako ne voli sebe, sve joj je uzalud. A ljubav prema sebi nestaje odmah čim se u nas useli krivica, a gde je krivica, tu je i strah. Zato bežite od onih ma kako vam bliski bili koji razgovor sa vama počinju sa kriva si za ovo, kriva si za ono... Spisak je podugačak. Znam žene koje su poverovale da su krive što su debele, što su ostarile, što im je partner impotentan, što loše kuvaju, što više ne zaradjuju, što su im deca uradila ovo ili ono... Spisak je predugačak. I što je osoba naivnija, više će biti onih koji će joj natovariti raznih krivica na glavu. A tamo gde je optuživanje, sreće nema.

Foto: Instagram

- Dakle, ne verujte onima koji pričaju o vašoj krivici ili hoće da vladaju vama ili sebe postavljaju u superioran položaj. Recite im da iako je tako opraštate sebi jer niko nije savršen, opraštate i njima jer vas okrivljuju, ali da takođe nemate nameru da trošite vreme na osobe koje vam pričaju o krivici. O da, to je onaj conditio sine qua non - daleko im lepa kuća i niska frekvencija. Okej, možda ste suviše dobro vaspitani, možda ste pročitali suviše knjiga da bi imali blaženi kognitivni tok kao jedna od Kardašijanki, ali sve to ne znači da ipak nećete reći dosta onima koji hoće da vas ubede da ste krivi što ste živi. Stvar je prosta, na reč krivica mora da se pali crveni emotivi alarm!

D. T.

#Badnji dan

#Isidora Bjelica

'