AKTUELNO

Lepa Brena, jedna od naših najvećih folk zvezda, svoju karijeru nije započela kao pevačica.

Njen prvi posao nije toliko poznat široj javnosti.Brena je pre svoje velike muzičke karijere, kako bi stekla normalne uslove za život, bila prinuđena da radi kao dadilja. Time je obezbedila sebi studije u Beogradu i mali stan kod Tašmajdana.

Njena porodica bila je petočlana. Otac sa platom medicinskog tehničara i majka sa povremenom zaradom krojačice. Ona je svojim poslom olakšala porodici i pružila dodatnu novčanu pomoć. Dolaskom u Beograd na studije 1979. uspela je da pronađe posao koji joj omogućava bolje životne uslove.

Foto: TV Pink Printscreen

Brena se putem oglasa javila jednom mladom bračnom paru, Cveti i Tomislavu, kojima je bila potrebna dadilja za ćerku Anu. Ona je tada imala svega nekoliko meseci. Mladi par u zamenu za čuvanje Ane, Breni je plaćao mali stan na Tašmajdanu. Ispostavlja se da je ta beba danas Ana Štajdohar, pevačica i bivša članica grupe "Tap 011".

- Tog perioda se zapravo i ne sećam, jer sam bila beba. Ono što znam, to je ono što sam čula od roditelja. Tada je Lepa Brena bila samo Fahreta Jahić, stanovala je u stančiću koji su joj rentirali moji roditelji, dole ispod Tašmajdana, kod Palilulske pijace. Uzgred je radila kao bebisiterka i čuvala me kad nije imao ko. Ubrzo je njena karijera krenula uzlaznom putanjom, a iz tog perioda je ostala ta simpatična anegdota. Takođe, moglo bi se reći da me je Brena na neki način predodredila za bavljenje muzikom - rekla je Ana jednom prilikom za domaće medije.

Autor: M.K.