AKTUELNO

Pevač otkriva da se duetska pesma ''Lažov notorni'', koja je munjevitom brzinom postala veliki hit, ''krčkala'' godinama, a samo zbog jednog razloga on i Ceca su čekali toliko dugo da je snime.

Popularni pevač Saša Matić na spektakularan način završio je 2017. godina kada je njegova muzička karijera u pitanju. On je pred kraj godine objavio novi, osmi po redu album pod nazivom ''Ne bih ništa menjao'', a gotovo sve pesme broje višemilionske preglede na Jutjubu, pa nema sumnje da će ovo biti jedan od njegovih najuspešnijih albuma.

- Nijedan album do sada se nije zavrteo ovako munjevitom brzinom kao ovaj. Drugi, treći dan po izlasku ljudi su znali po nekoliko pesama. Već dan posle izlaska albuma su mi na nastupu tražili da pevam ’’Taksimetar’’. Ja sam bio u čudu jer još ni ja sam nisam stigao da naučim sve nove pesme - kaže Saša za Pink.rs i dodaje da se trenutno priprema za predstojeće koncerte pred beogradskom i novosadskom publikom.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

- Proteklu 2017. smo završili kako treba, ali nastavljamo tako i u 2018. godini da nižemo uspehe. Spremam se za predstojeće koncerte u Spensu i Areni. Mislim da ćemo opet imati ozbiljan problem, kao i prošli put jer je Arena bila rasprodata za mesec dana. Postoji šansa da organizujemo još neki koncert u Areni jer je i ove godine vlada ogromno interesovanje publike.

Pre nego što je objavio album, veliki uspeh napravio je sa duetskom pesmom koju je snimio sa svojom bliskom prijateljicom, najvećom balkanskom zvezdom Svetlanom Cecom Ražnatović ''Lažov notorni'' koja je glasovima naših čitalaca postala hit godine portala Pink.rs. Kako Saša otkriva za Pink.rs taj hit se ''krčkao'' godinama, a samo zbog jednog razloga on i Ceca su čekali toliko dugo da ga snime.

Foto: Promo

- Mi smo veoma dobri prijatelji. Sa Cecom je veoma lako sarađivati. Ceca, ne samo što je moja prijateljica, ona je i moja sestra. Ona mene zove bratom, a ja nju sestrom. Ceca je veliki profesionalac i nismo imali nijedan problem. Nama je jedino bilo važno da odaberemo dobru pesmu, a kad smo je odabrali onda je sve išlo lako. Mi smo na temu dueta pričali davno, još pre nekih pet, šest godina i onda smo odabrali pesmu ’’Lažov notorni’’, ali nikako da se uskladimo vremenski da to snimimo. Ili je ona vam zemlje ili ja. Jedva smo u septembru našli vreme da to otpevamo i da se posle snima spot. Zato smo dugo čekali, nikako nismo mogli da nađemo vrema da to odradimo - rekao je pevač za naš portal i otkrio da su mu mnogi prijatelji pozavideli na tome što u spotu našao u ulozi Cecinog mladoženje.

Znam da bi mnogi voleli da su bili na mom mestu kad smo Ceca i ja snimali spot i bili pred oltarom kao mlada i mladoženja. Mene su zvali prijatelji i pitali me kakav je osećaj biti sa Cecom pred oltarom. Tada mi je jedan drug rekao ’’Što bre ja nisam pevač’’. Imamo jednu anegdotu sa snimanja. Kad smo završili, prilazili su nam statisti iz spota da se slikaju sa mnom i sa Cecom, a ja sam im rekao ’’Ajmo sada slikanje sa mladencima’’. Tako da je to stvarno izgledalo pomalo kao svadba. Ne zna se ko više od mene i Cece ne voli da snima spotove. Mogu da pevam danima, ali spotove snimam samo zato što moram.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

I dok je na poslovnom planu protekle godine nizao uspehe, na privatnom, kako otkriva,  ipak nije ostvario ništa.

- Na privatnom planu nisam ostvario ništa ove godine, a nisam nešto preterano ni planirao. Toliko je bilo obaveza i posla da je ova godina bila više radna. Ja sam više vremena protekle godine proveo van kuće nego kod kuće. Supruga i ćerke su navikle na to da često nisam kod kuće i da me ne viđaju - kaže Saša i dodaje da mu s godinama sve više nedostaje rodno mesto Drvar u kojem u ovoj 2018. godini planira da provede bar 10 dana, sa familijom, prijateljima i komšijama.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

- Ja sam imao najlepše detinjstvo u mom rodnom Drvaru. Do 1995. godine ja sam stalno odlazio tamo, i za vreme rata. Za mene more nije postojalo. Bio sam nesrećan kada sam za vreme raspusta išao deset dana na more, jer sam onda tih deset dana bio manje u Drvaru. Mi smo svaki raspust i svaki praznik provdili tamo. Nekako sam se borio da što više vremena provedem u Drvaru. Obećavao sam sve i da ću učiti i da ću biti dobar. Nostalgičan sam, sada je neko drugo vreme, sve se brzo dešava. Mislim da ću ove godine ostvariti sebi da uzmem 10 dana i da odem tamo baš onko da se opustim da provedem vreme sa nekim dragim ljudima koje dugo nisam videla. Uglavnom kada i svratim tamo to je na dan ili dva, a fali mi to da odem na malo duže. Prošle godine smo za slavu išli tamo na tri, četiri dana. Tamo sam svoj na svome, odmah kada dođem oni prave planove šta ćemo večeras, šta ćemo sutra. Oni sa tako malo hoće da budu dobri domaćini i da te ugoste i da ti daju ono poslednje parče hleba, ali da se ti osećaš ugošćenim i da se dobro osećaš - rekao je Saša Matić za Pink.rs.

Autor: M. K.

#Intervju

#Saša Matić

#pevač

'