AKTUELNO

Marko Marković, bivši rijaliti učesnik i manekan za Pink.rs otkrio je kako se u njagovoj porodici proslavlja Božić i koliko mu znači ovaj praznik!

Kako je rekao Marković u intervjuu za naš portal, božićni praznici sa za njega neprocenljivi momenti koje najviše voli da provodi u krugu porodice.

Takođe, on je otkrio i da li je i kome oprostio na Božić, te koliko se u njegovom slučaju ovaj praznik razlikuje od prošlogodišnjeg.

Prethodna godina pokazala ti se kao uspešna, da li si je takvu i poželeo na Božić pre godinu dana?

Pa jeste kad sve saberem i oduzmem bila je uspješna i mogu da kazem da sam zadovoljan, ali u mnogome uspjeh zavisi od iskljucivo nas samih, koliko sebe damo za to nešto i koliko na sebi radimo, dobrim dijelom i jeste kako sam pozelio. Bogu hvala!

Foto: Privatna arhiva

Kakvih se običaja pridržavaš za Božić i Badnji dan?

Prvenstveno postim svaki post pa i Božićni. Badnji dan sa bratom i ocem idemo prije zore da beremo badnjake, tu je uvijek skromna posna trpeza kako i dolikuje za Badnji dan, uvece nalazemo Badnjak ispred kuće tradicionalno i sjedi se pored ognjišta sa porodicom. Božićno jutro idemo na liturgiju i pričešćujemo se, lomi se česnica i sve po običajima. Mogu da kažem da su za mene to neprocenjivi momenti provedeni sa porodicom.

Kažu da na Božić treba samo praštati, opraštaš li ti nekome i ako da, kome i zbog čega?

Slažem se Hrišćanski je opraštati, ali ja nemam nešto puno nekome da oprostim, a i ako imam ne čekam Božić, već to uradim kad osetim da treba.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Po cemu se ovogodisnji Badnji dan i Bozic razlikuje od prethodnih?

Razlikuje se itekako, prošle godine sam bio u Zadruzi okružen ljudima koje prvi put u životu vidim, a ove godine sa mojim najmilijim ljudima, sa mojom porodicom.

Foto: Privatna arhiva

Verovanje je da ono sto radis ili pozelis na Bozic, da ces raditi cele godine. Sta je ono sto ces ili pak, neces raditi na danasnji dan?

Pa iskren da budem onakav sam kakav sam svaki dan, a ono što sigurno neću raditi to je biti neraspoložen ili se svadjati sa nekim, a radiću samo ono sto me ispunjava i raduje naravno.

Autor: Pink.rs