AKTUELNO

Muzičar podelio zanimljivosti sa snimanja filma “Nedelja”, u kom igra čuvenog Džeja Ramadanovskog.

Na RED TV-u ni jutarnji program ne može da bude običan, te pod tim geslom imamo priliku da radnim danima uživamo u jutarnjem programu “Ne gledam ti ja to”. Voditeljski par koji obožavate – Milica Kemez i Bora Santana ovog jutra imali su ekskluzivno uključenje – pripala im je čast da je sa njima razgovarao Husein Husa Alijević koji tumači Džeja Ramadanovskog u filmu “Nedelja”, o kom se priča mesecima unazad.

Premijera filma "Nedelja" Nemanje Ćeranića, o čuvenom romskom pevaču Džeju Ramadanovskom, biće održana 16. januara u MTS Dvorani, a projekcija za novinare održana je 11. januara. Tim povodom Husa se putem telefonskog poziva uključio u studio RED TV-a i podelio svoje impresije o filmu čija se premijera željno očekuje.

“Sutra u 20 časova biće premijera filma “Nedelja” u MTS Dvorani , a u istom danu zakazane su i tri projekcije u Galerija Cineplexx-u. Interesovanje za film je neverovatno. Nakon svečane premijere u MTS Dvorani – glumačka ekipa će se pojaviti u Galeriji. Ovih dana svi koji su bili na novinarskoj projekciji mi čestitaju, a ja čestitke prihvatam sa radošću jer sam puno energije uložio u film. Kao dete krenuo sam sa Džejem u svet šou biznisa i prvenstveno sam imao ljudsku dužnost da ga prikažem najbolje moguće na filmskom platnu. Celo svoje biće sam uložio u ovaj projekat. Trudili smo se da pratimo originalnu Džejevu životnu priču. Celokupan film za mene je bio dosta izazovan, jer postoje bliske konekcije između Džeja i mene. Iste stvari su nam se dešavale u životu – Futa i Marina su me spojili sa njim, obojica smo počeli naše muzičke karijere na Mesamu koji je bio najveći muzički festival u tadašnjoj Jugoslaviji...Ima puno stvari koje me vraćaju u rane dane mog detinjstva i početka bavljenja muzikom. Dešavalo se da na setu nekada ne znam da li igram Džeja ili Husu. Kada sam na novinarskoj projekciji video novinare koji plaču – zaigralo mi je srce, jer je to bio zapravo i moj prvi susret sa gotovim filmom. Pošto sam prvi put deo ovakvog projekta, imao sam bojazan kako će sve to ispasti, ali sada mogu da kažem da sam jako zadovoljan. Nadam se da ću ispuniti očekivanja i bioskopske publike” – rekao je Husa.

Foto: E-Stock, Instagram Printscreen

Sa Milicom i Borom Husa je podelio i to da je prvu suzu pustio dok je čitao senario za film “Nedelja”.

“Dosta stvari u scenariju su za mene bile jako emotivne – prvenstveno vezano za porodicu i teško odrastanje. “Nedelja” je jedan istiniti film o čoveku čija priča zaslužuje da bude ekranizovana. Cela ekipa se maksimalno dala ovom ostvarenju.” – nadovezao se Husa.

Muzičar je otkrio gledaocima RED TV-a da je imao veliku podršku glumačke ekipe, ali da je sa drugestrane njegovo životno iskustvo njima i te kako bilo dragoceno.

“Poređenje sa Džejem imam celog svog života i prepoznao sam priliku da svog prijatelja Džeja Ramadanovskog prikažem na najuverljiviji način.” – zaključio je Husa.

U ostvarenju o životu legendarnog Dorćolca igraju Husein Alijević Husa, Marko Janketić, Stefan Vukić, Aleksej Bjelogrlić, Alen Selimi, Ana Pindović, Maša Đorđević, Milica Janevski, Stojsa Oljačić, Bajram Severdžan, Nela Mihajlović. U flimu će biti prikazano detinjstvo pevača i odrastanje u Domu za nezbrinutu decu, ali i njegovi muzički počeci, uspesi, i kasniji život. Husa je obećao Milici i Bori da će biti gost emisije “Ne gledam ti ja to” nakon premijere, a mi sa nestrpljenjem očekujemo njegovo pojavljivanje u RED TV studiju.

Autor: S.P.