AKTUELNO

Aleksandra Radović poznata je po tome da je svoju karijeru gradila stameno, bez skandala, a i u izjavama je oduvek bila obazriva.

I tako od trenutka kada je stupila na scenu, a tome ima dosta godina.

- Kao da se vreme ubrzalo, a mlo smo i sami sebi nametnuli više obaveza nego što bi trebalo, pa su nam dani postali kratki, počinje Aleksandra priču za Hello, gde se osvrće na Sunčane skale pre dvadeset godina kada su publika i žiri bili podeljeni između nje i Bojana Marovića kada je pobeda u pitanju.

- “Kao so u moru” prva je velika i važna pesma od koje počinju da se broje dani moje profesionalne karijere. Na tom festivalu publika je bila sjajna, većina članova žirija dala mi je najveće ocene. Krajnji ishod je bio sto poena za Bojana, 99 za mene. Možda sam u deliću sekunde pomislila da je nepravda, ali iz ove perspektive, pošto je toliko vode proteklo, jasno mi je da je sve ispalo baš kako treba. Dan ranije niko nije imao predstavu kako izgledam iako sam dosta radila i znali su moj glas. Posle tog finala svi mediji su pisali o Aleksandri Radović - ljudima se dopala pesma, a ja sam izašla iz senke.

Nepravde u njenom životu je bilo i pogrešno intepretiranih izjava.

- Bez obzira koliko se trudila da ono što mislim ublažim ili na razuman način razložim, često se dešavalo da moje reči budu dočekane na nož. Sad smatram da to nije slučajnost, već krst koji treba da nosim. Možda sam kao mlada imala želju da opravdam sebe, da kažem čekajte, pa nisam ja takva, ali poslednjih godina nemam potrebu za tim. Puštam ljude da veruju u ono što žele, ali se staram da nastrojenje mog srca bude iskreno prema svima. Na kraju krajeva, u ovom svetu i nije obećana pravda, to nas očekuje tek posle smrti. U tu drugu pravdu se svakako uzdam.

Aleksandra nije škrta kada je prenošenje znanja u pitanju na mlade.

- Doslovno sve što mogu da kažem ili učinim, a temelji se na mom znanju i iskustvu, prenosim na svoje učenike. Nastojim da ih poštedim neprijatnih situacija, možda i nekih ljudi.

Foto: TV Pink Printscreen

O Aleksandrinom život van svetala pozornice se malo zna.

- Ne bih želela da pravim famu oko toga što nema fotografija mog deteta, prosto smatram da je za nju tako najbolje. Koju god javnu ličnost da pitate, čak i decu mojih kolega, rekli bi vam kako bi voleli da imaju svoj mir i privatnost. Ako moja ćerka jednog dana poželi da istupi sa nekim svojim talentom, podrazumeva se da neću stajati na putu njenim željama. Ali, dok je u ovom uzrastu mislim da je ovo najbolje rešenje, kaže pevačica čija je naslednica u ostetljivom životnom dobu.

- Rekla bih da se tinejdžerski dani današje dece i moje generacije umnogome razlikuju. Čini mi se da je sada manje stida među mladima i to je nešto na čemu treba da radimo. Nikada ne počinjem rečenicu govoreći u moje vreme. Svesna sam da je ovo njihovo vreme, ali trudim se da svakodnevno, gotovo do iznemoglosti pričam i ukazujem na loše stvari koje postoje u školi, muzici, društvu. Ne podržavam i ne mogu da aminujem mnogo toga što se propagira, ali kao roditelj dajem sve od sebe da popravim ono što je u mojoj moći.

Roditelji pevačica su nedavno proslavili zlatnu svadbu.

- Moji voljeni i hrabri roditelji su punih pedeset godina u braku. Uspeli su da nas vaspitaju, odškoluju, dočekaju da se ostvarimo u profesiji, ali i kao roditelji. Samo mi znamo kakva je veličina i kolika snaga njihove žrtve. U dobru i zlu, uvek jedno uz drugo, i uvek tu za nas ve-like i odrasle ljude, ali ipak, njihovu malu decu. Mnogo ih volim i nema dana da ne pogledam u nebo i kažem: Gospode, slava ti i hvala što su moji i što ih imam.

Komplimenti na račun izgleda pevačice dolaze svakodnevno.

- Ako mene pitate, linija mi je daleko od perfektne, ali kad to kažem, moj trener mi odgovori: Pa, ne možes da se porediš sa nekim ko je duplo mlađi. (smeh) Primarni razlog mog vežbanja je zdravje, i svima savetujem da urade ono što je do njih kako bi produžili radno sposobni vek. Naravno, volim i ja da izgledam lepo i negovano, ali mislim da se u 21. veku preteruje sa kultom tela i zapovestima moraš ovo i ono. Nemam pretenzija da izgledam kao dvade-setogodisnjakinja, ali ne vidim nista loše u tome da se žena neguje. Za mene je najveće uživanje kada na ulici sretnem dame od pedeset-šezdeset godina koje nose dozu elegancije i otmenosti.

Foto: TV Pink Printscreen

Želje kaže da joj nisu novogodišnje, ni materijalne.

- Otkako sam majka, želim samo da Sveti Nikola, posto u Deda-Mraza ne verujem, čuva moje dete, moju porodicu, prijatelje i sve nas zajedno u slozi, zdravlju i ljubavi. To je moja najintimnija želja koju nisam mogla da stavim ispod jelke, ali sam je uputila za Božić i našu pravoslavnu Novu godinu.

Na pitanje da li je Nina nasledila njen talenat, Aleksandra kaže:

- Nina je izuzetno talentovana, to je činjenica. Vec sada, rekla bih, sjajno peva i lepo svira klavir. Čini mi se da deli moju strastvenu ljubav prema muzici. Nastojim da joj pomognem onoliko koliko mi njene godine dozvoljavaju, s obzirom na to da je pubertet na snazi. (smeh) Usmeravam je, bez ikakve namere da na silu postavljam neke stvari. Ozbiljnije bavljenje njenim vokalom tek predstoji, a da li ćemo je gledati na sceni ne znam, pomalo je stidljiva.

Aleksandra će u septembru “slaviti” jubilarni rođendan.

- Prestala sam da slavim rođendane pre nekoliko godina, ne znam da li će nešto promeniti ovaj jubilarni. Ne mogu da kažem da se osećam kao da punim pedeset. (smeh) Srećna sam što mi je Bog dao priliku da ostvarena doživim ove godine, da radim posao koji duboko volim, da kroz muziku pomognem ljudima da prevaziđu teške trenutke. Zahvalna sam na svakom proživljenom trenutku.

Autor: Pink.rs