AKTUELNO

Vlasnik Pink Media Group, Željko Mitrović i ove godine je najmoćniji čovek u šou biznisu po izboru lista "Blic". Milica Mitrović - direktorka programa i glavna i odgovorna urednica zabavnog progama TV Pink, supruga Željka Mitrovića nalazi se na devetom mestu.

"Blic" dugi niz godina prati i istražuje kretanje moći u Srbiji, kreirajući tradicionalni serijal "Liste najmoćnijih". Željko i Milica Mitrović su na listi najmoćnijih u šoubiznisu u ove godine iza sebe ostavili vlasnike drugih televizija, producentskih kuća, estradne umetnike, glumce, influensere i druge pripadnike šoubiznisa. 

Foto: Pink.rs

Mitrović je više od decenije prvi na "Blicovoj" listi najmoćnijih ljudi u šou biznisu.

Kako podseća ovaj dnevni list, Mitrovic je osnivač i direktor kompanije Pink Media Group, vodeće medlijske korporacije u Jugoistočnoj Evropi.

Rođen u Beogradu 31. maja 1967. godine. Željko Mitrović završio je osnovnu i srednju školu u Zemunu, a studirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Formiranje danas najuspešnije kompanije u ovom delu Evrope, Pink Media Group, počelo je 1988. godine kada je Željko Mitrović otvorio muzički studio, kako bi njegovi prijatelji, ali i drugi inovativni izvođači mogli da snimaju svoju muziku u vremenima kada nisu mogli da zakažu termin u zvaničnim mužičkim studijima.

Foto: Hello/Luka Šarac

Stvaranje kompanije Pink Media Group nastavilo se 1993. godine, kada je Željko Mitrović pokrenuo radio stanicu Pink, koja je i danas, posle 30 godina, jedna od najslušanijih radio stanica na teritoriji Beograda.

Već naredne godine, Zeljko Mitrović osnovao je komercijanu televiziju Pink, koja i danas ima status najgledanije komercialne televizije u Srbiji. Zahvaljujući konstantnim inovacijamą Željka Mirovića Televiziaj Pink ne samo da prati svetske trendove, već i postavlja sopstvene.

Prva i osnovna delatnost grupacije je proizvodnja televizijskog programa koja je rezulitirala kreiranjem i distribucijom 60 TV kanala uz vodeći najgledaniji kanal TV Pink.

Foto: Printscreen/Blic

Zbog ljubavi prema muzici, Željko Mitrović je 1997. godine osnovao diskografsku kuću City Records, a 2004. godine je zajedno sa malom grupom vrhunskih pilota osnovao privatnu avio-kompaniju Air Pink i trenutno poseduje flotu od 20 aviona.

Dve godine kasnije, Mitrović otvara najveći kompleks filmskih studija u jugoistočnoj Evropi-Pink Films International, odnosno PFI Studios.

U oktobru 2020. godine pokrenuo je televiziju, portal i radio-RED.

Iste godine oformio je bend "Monx" sa kojim je snimio čak 31 numeru.

Strast Željka Mitrovića prema avijaciji i aeroinženjeringu, uz pomoć grupe inženjera mašinskog i elektrotehničkog fakulteta dovela je 2020. godine do formiranja norog ogranka kompanije Pink Media Group, Pinkovog razvojno istraživackog centra (Pink Research & Development Center) PRDC.

Foto: Hello/Luka Šarac/Hello!

Dugogodišnja saradnja Željka Mitrovica i PF1 Studios sa najvećim američkim mejdžor studijima rezultirala je potpunom inovacijom - prvim domaćim online streaming servisom Apollon, koji je pušten u rad 2021. godine.

Tokom 2023. godine, Mitrović je najavio otvaranje Teatra Odeon - prvog digitalnog pozorišta specijalizovanog za mjuzikle na ovim prostorima.

Otvaranje Tetra Odeon najavljeno je za proleće 2024. godine, premijerom mjuzikla "Lucifer", koji je autorsko delo Željka Mitrovića.

Osim poslovnih uspeha i neprikosnovene liderske pozicije u medijskom svetu, Željko Mirović veoma je posvećen humanitarnom radu.

Autor: