AKTUELNO

Poznata pevačica Branka Sovrlić, ugostila je reportera Nemanju Vujičića i emisiju "Premijera Vikend - Specijal" u svojoj kafani u Sarajevu, te je tom prilikom otvorila dušu o svom životu i višedeceniskoj karijeri.

Naime, kako se pisalo u medijima, poznata pevačica Šemsa Šuljaković živela je u jednom od Brankinih stanova, te je pevačica istakla da nije živela, već da je bila tu dok nije sredila zube.

Nije baš živela, ona je bila moja prijateljica i kada je bila u Beogradu da napravi lep osmeh, dođe tako. Zašto da ne, imam dva stana, inače se družimo, zašto bi išla u hotel?! - rekla je Branka, a onda se osvrnula na navode da je Enes Begović živeo kod nje:

Foto: Printscreen YouTube/Semsa Suljakovic

- Pa dobro, nije živeo (smeh). Oni kada dođu, neko prespava, Anči, ona je bila neki period duže kod mene. Eto desilo se, jedan vaš kolega je ostao bez stana, izgoreo je, pa sam izašla u susret...Bila sam na sahrani, možete zamisliti kada neko ostane bez sina kakav je to osećaj, na sreću ima unuka, ali je to nešto najstrašnije.

Kako se pisalo, jedna od njenih koleginica htela je da joj preotme muža, te se Branka osvrnula i na ove navode.

Pa ne znam, on je tada bio zgodan (smeh). Pre svega je vanserijske inteligencije i za sve je sposoban, za njega se zna da nije imao promašaja. Svi su pevači voleli da rade sa njim, mnogo je ulagao u te reklame, bilo je po televizijama, radijima, pa plakati...Nije bilo dana da nisam radila, sećam se kada sam bila početnica. Kasnije, kada sam dobila taj hit "A tebe nema" i još par hitova na ploči, ja sam imala solistički koncert i naravno, pare idu u istu kasu...Sviđao se svima. Ja sam posebna, nešto drugačije, iako sam blizanac i kažu "za dvoje vredi", ja vredim za deset. Ja sam domaćica, volim da skuvam i da perem, volim i sama da sadim cveće. Volim i da plivam, to me je održalo u liniji, mada sam se otarasila i slatkiša. Kao srednjoškolka sam trenirala džudo, pa sam dostigla da budem prvakinja u Srbiji - rekla je pevačica.

Foto: TV Pink Printscreen

Nemanja je potom pročitao poruku pevačice Elme Sinanović, koja mu je napisala da je Branka gospođetina i da je mnogo voli, te je Branka istakla da i ona voli Elmu.

- Hvala Elmi, volim Elmu. Sa Miletom sam tada nastupala kad sam se upoznala sa Pajom. Ona je volela uvek kod mene da dođe, sviđalo joj se kako ja namestim stan.

Jedini duet u Brankinoj karijeri, duet sa pevačem Halidom Bešlićem, postao je veliki hit, te se i dan danas sluša i priča o njemu, a Branka je bila impresionirana idejom da ona i Halid ovaj duet ožive.

Divna ideja, pesma će ostati za sva vremena. To je Saša Dragić slučajno meni ponudio, to je moj jedini duet i tada smo dobili oskar popularnosti. Da bi bila u novijem aranžmanu, možda ćemo nešto uraditi. Pošto se zove pesma: "Rana jesen", odgovarala je i našim godinama.

Takođe, pričalo se o tome da mnoge Brankine kolege vole da dođu u njenu kafanu jer znaju da ništa neće platiti, što je pevačica demantovala, navodeći da ona voli svakoga da ugosti.

Foto: TV Pink Printscreen

- Pa dobro, Paja i ja smo dobri, svi pevači dođu rado da ga vide. Nije da očekuju da neće platiti, nego ja volim da ugostim sve. Ovo mi je kao druga kuća i fino se osećamo. Lepo se družimo - rekla je ona.

Godinama unazad, priča se i piše o Brankinoj imovinskoj karti, tj. o imovini, stanovima i kućama koje ona poseduje, a pevačica se ovom prilikom prisetila nemilog događaja koji je zadesio. Naime, ona je bila napadnuta u svom stanu koji su lopovi pljačkali.

To je bilo pre dosta godina kada nisu bila obezbeđenja. Mojoj komšinici su obili stan tada, svima su ulazili u stanove. Jesu, policija je vrhunska, njih je uhvatila i odslužili su svoje. Nisu baš sve, nešto su vratili, ne ponovilo se. Tada sam ih prepoznala, ali sada ne znam. Ja sam zadovoljna da kada idem sa prijateljicom da popijem kaficu, malo pogledamo izloge, nešto kupimo, ali je tada bio serijal da su dolazili u goste kod svih pevača. Tako da sam i ja primila goste, ali kada su došli kod mene, najviše im se dopalo pa su rekli da nisu ušli u sređeniju kuću. Sada mi to smeta, što da se piše o tome?! Nek se piše o mojoj novoj pesmi. Nedostaje mi ta sloboda, druženje, a ovako mi drugo ništa ne nedostaje - rekla je Branka, te se prisetila svog detinjstva:

Foto: TV Pink Printscreen

- Srećni smo bili sa svime što imamo, sećam se svih mojih rođendana. Najviše volim trešnje, pored svega što bi napravila, bile bi velike te činije sa trešnjama, to mi je onako u sećanju. Najsrećniji je čovek kada ima puno svojih prijatelja. Imam prijatelje u Švedskoj, u Parizu, u svim delovima sveta imam prijatelje. Bila mi je Indi isto, kupali smo se u bazenu - rekla je ona.

Za sam kraj razgovora, Branka je otkrila da li je ispunjena žena, tj. da li za sebe može da kaže da je srećna.

Ja sam srećna, ostvarila sam svoj cilj, preko 17 CD-ova, stotine zahvalnica. Bez zdravlja, džabe vam i pare i kuće i sve, bitno mi je da imam krov nad glavom i neki miran život. Dok mogu da stojim na nogama, mogu toliko i da pevam. Ne pijem, ne pušim i živim dokle god pevam - istakla je pevačica.

Autor: N. Ž.