AKTUELNO

Glumac Branislav Lečić veliki je gurman i strastveni kuvar, međutim vremenom se, kako kaže, disciplinovao kada je ishrana u pitanju.

On je gostujući u jednoj emisiji priznao šta je uticalo na to da obilnoj i visokokaloričnoj hrani kaže stop.

Foto: TV Pink Printscreen

- Sećam sa da smo pre igranja jedne predstave moje kolege i ja seli u jednu kafanu i dobro se najeli svežeg pečenja. Uživali smo. Ali kada sam stao na scenu hteo sam da umrem. Hrana mi je došla do grla i jedva sam mogao da govorim. Od tada sam rekao sebi: Pred predstavu nikako obilan obrok! Danas sa hranom završavam već negde oko 14h kada imam predstavu. I to nastojim obrok bude lagan.

A tokom svog boravka na Hilandaru dobio je jedan savet od monaha kojeg se jedno vreme veoma strogo pridržavao.

Sećam se da mi je taj monah preporučio jedan recept kojim se tamo monasi leče čak i od karcinoma. Rekao mi je da je strogi post najbolji lek za organizam. Telu je potrebno vreme da se rastereti od varenja hrane i onda počinje da se bavi otrovima koji se unutar njega nalaze i odstranjuje ih. Jednom sam uspeo da izdržim čak 15 dana bez vode i u tom periodu sam smršao 9 kilograma. Sve je bilo u redu, ali na kraju tog perioda posta, kada sam bio na sceni osetio sam blagu vrtoglavicu i shvatio da ne mogu baš najbolje da se setim postupaka onom brzinom koja je u tom trenutku potrebna.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: pink.rs