AKTUELNO

Bori se svakodnevno!

U toku je "Premijera vikend specijal". Tokom emisije je reporterka razgovarala sa čuvenom Mirom Kosovkom.

Foto: TV Pink Printscreen

Mira je pred kamerama ispričala sve o njenoj porodičnoj tragediji za koju mnogi znaju. Naime, pevačica je odrasla na Kosvu u Đakovici sa majkom, i tri brata, a ne krije koliko je ponosna što joj svi govore da liči na majku.

Ja sam kopija moje Dragice. Ličim i fizički i psihički na nju. Ne volim da maltretiram ljude oko sebe. Ja imam samo jedno želju, da se rat nikada ne ponovi, to je bilo nešto najgore - rekla je Mira.

Foto: TV Pink Printscreen

Meni su se divila moja starija braća, ja sam uvek bila stabilna i svoja. Jesam ja 100 odsto žena u sebi ali veliki borac. Uvek sam bila vrlo oprezna i tako sam rasla. Mene su vaspitavala braća, ne majka, majka je uvek radila. Mićan i Milan su vodili račina o meni. Prvo su ubili mog najstarijeg brata Milana, bila sam klinka tada. Imala sam samo 21 godinu. BIlo mi je jako teško, a majka kada je izgubila MIlana nije znala gde je. ja je nisam ostavljala sekudnu samu. Ona je rodila Milana sa 17 godina, i svi smo je voleli, jer nam je bila sve. Ja ne mrzim ceo svet, niti Albance jer je meni neki bolesnik zaklao majku. Ja sam tada bila besna i pričala sam i šta sam smela i šta nisam, a kada mi se desilo to sa bratom blizancom, otišla je moja polovina, deo mene. Sećam se perioda, ubijena mi je majka, a ja moram da idem da pevam, to je moj posao, ja od toga razađujem, a ljudi pričaju da ja ne žalim majku, pa to je bio moj posao, da zaradim za život. Muzika mi je bila lek, a onda kada mi je Miroslav umro 2007. nisam više mogla da nastavim ni da pevam. Ne volim ja da me drugi vide da sam pala, ali borim se sama sa sobom i sa svim mukama.

Foto: TV Pink Printscreen

Mira je devedesetih godina izgubila bebu u trudnoći a tugu zbog toga opisala je stihovima pesme "Ti mirno spavaj" , i nakon toga više nije pokušavala da ostane trudna, te je otkrila razlog.

Mogla sam sebi da rodim dete, ali sam bila ljuta na svoje muževe pa nisam, nisam bila sebičn. Nisam htela da dete raste bez oca, iako su mi govorili što ne rodim sebi dete, nisam mogla to. Meni je to sebično.

Foto: TV Pink Printscreen

Mira godima unazad živi u Austarliji, te je otkrila kada je poslednji put bila na Kosovu.

Na Kosvu sam bila pre četiri godine, i vratila sam je u Đakovicu. Išla sam da šetam i videla sam dve naše kuće koje sam mrzela jer sam zbog njih izgubila majku. Zidovi su tu, a majke nema. Moram da kaže da su mi neki prišli i pričali o mojoj majci koliko je bila dobar čovek.

Autor: N.B.