AKTUELNO

Anđela Ignjatović Breskvica večeras gostuje na Pinku, u emisiji Ognjena Amidžića, prvi put nakon učešća na festivalu "Pesma za Evroviziju".

Iako je važila za glavnog favorita za pobedu i imala najveći broj glasova publike, ona je s pesmom "Gnezdo orlovo" završila na drugom mestu, dok je pobedu odnela Teya Dora s pesmom "Ramonda". Breskvica je odmah, na početku, priznala kako se oseća.

- Odlično sam. Ja sam presrećna, jako sam ponosna kako smo odradili nastup, kako sam pevala, s obzirom na to da sam imala ogromnu tremu. Mislim da je sve ispalo savršeno. Baš sam ponosna, mislim da smo baš lepo odradili posao - rekla je Breskvica, a na pitanje da li je očekivala da će se posle završetka PZE dići ovolika frka, rekla je:

Foto: TV Pink Printscreen

Jesam, očekivala sam, iskreno. Šta god da sam do sada radila, uvek se digla neka frka i uvek se publika podeli na pola, ovi koji me baš vole i ovi koji me baš ne vole. Svađaju se međusobno i onda tu nastane cela frka, zapravo. I ti koji me ne vole, i oni meni donose, isto, tako da... Ne ljutim se na njih.

U domaćoj javnosti dosta se polemisalo o tome da li je "Gnezdo orlovo" nacionalistička pesma, te je Breskvica pojasnila kako je tekao rad na istoj, te priznala da svako može da je tumači na svoj način.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Nije nacionalistička pesma. Pesma je nastala u studiju Generacije Zed, kao i većina mojih pesama. Jedan dan me je Heni pozvao, rekao:"Imam jednu pesmu koju niko ne želi, ali pretpostavljam da je ti želiš". Otišla sam u studio, pustili su mi pesmu, međutim tada je zvučala totalno drugačije nego sada. Bila je brža, drugačija. Dopala mi se na prvu, ali nisam znala šta da radim sa njom, šta bih ja sa takvom pesmom. Rekla sam da ostave sa strane, pa ćemo videti. Nazvao me je nakon par dana ponovo, rekao:"Molim te, dođi u studio", pustili su mi verziju kakva je i danas. Samo smo se pogledali i rekli:"To je to, Evrovizija", tako je krenulo sve, desetak dana pre isteka vremena za prijavu. Volim da kažem - ko kako razume pesmu, njegova je stvar. Ja sam razumela na svoj način, tekstopisac na svoj. Čula sam da je jedna žena rekla da je u toj pesmi čula svog oca, tako da, eto, neko je i na taj način razumeo. Ko kako želi da je razume, takva je. To je lepota muzike i tekstova, generalno. Ne znam kako je počela ta priča, iskreno, s obzirom na to da ja nisam takva, prvo, mislim da su me ljudi dovoljno upoznali do sada. Svi vide da volim sve i svakoga, da poštujem sve i svakoga.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: D.T.