AKTUELNO

Glumac koji nikada neće biti zaboravljen sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Srpski glumac Nebojša Glogovac preminuo je 9. februara 2018. godine nakon kratke i teške bolesti. On je oboleo od karcinoma pluća, a do samog kraja je bio vedrog duha i nadao se oporavku. U 49. godini nažalost je izgubio bitku.

Supruga Nebojše Glogovca, Milica Šćepanović bila je vidno potresena i jedva je stajala na nogama dok su kovčeg polagali u zemlju. On je oko 15 časova sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Opelo je služio otac Nebojše Glogovca, sveštenik Milovan Glogovac, dok su glumčevi sinovi  nosili krst.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Više hiljada ljudi nešto pre 14 časova pristiglo je na Novo groblje, kako bi se oprostili od pokojnog Glogovca.

Foto: Pink.rs

Da pošalju poslednji pozdrav legendarnom glumcu na Novo groblje pristigli su, između ostalih Branka Pujić, Dragan Jovanović, Milena Dravić, Ceca Bojković, Đule Van Gog, Gordan Kičić, Nenad Terzić, Nikola Đuričko, Nataša Ninković...

Foto: Pink.rs

Ranije u toku dana u Jugoslovenskom dramskom pozorištu održana je komemoracija na kojoj su se, poslednji put, od Nebojše Glogovca oprostili prijatelji, publika, i kolege sa kojima je sarađivao. Sala u JDP- u nije bila dovoljno velika da primi sve poštovaoce lika i dela Nebojše Glogovca te su mnogi ostali ispred sale gde se puštao audio prenos komemoracije.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Branislav Lečić, Olga Odanović, Ivan Zarić, Nikoia Rakočević, Ana Sofrenović, Nele Karajlić, Aleksandar Srećković Kubura, Voja Brajović, Vojin Ćetković, Ljiljana Blagojević, Ljubomir Bandović i Nenad Okanović samo su neki od kolega koji su se okupili u Jugoslovenskom dramskom pozorištu kako bi odali počast prerano preminulom kolegi.

Glogovac je bolovao od karcinoma pluća, a bitku za život izgubio je u petak ujutru na odeljenju pulmologije Kliničkog centra Srbije. Njegovim odlaskom bez oca je ostalo troje dece: Gavrilo (19) i Milan (17), koje je dobio s prvom suprugom Minom, i ćerka Sunčica, koja još nema ni godinu i po, a koju je dobio sa drugom suprugom, Milicom Šćepanović.

Autor: N. V./ J. V.

#Nebojša Glogovac

#Sahrana

#glumac

'