AKTUELNO

Pevačica Severina ima zakazano četvrto ročište na Opšinskom građanskom sudu u Zagrebu zbog tužbe koju je protiv nje podigla sudija Lucija Lasić.

Ona je tuži zbog povrede prava ličnosti, a od pevačice traži malo manje od 3.000 evra odštete. Postupak se vodi iza zatvorenih vrata. Pevačica nije obavezna da se pojavi na sudu. Severinu zastupa advokatica Jasminka Biloš.

- Ne mogu vam ništa reći o suđenju - rekla kratko Biloš predstavnicima medija nakon trećeg ročišta.

Foto: TV Pink Printscreen

Advokatica sudije Lasić bila je tad rečitija.

- Doneta je odluka da je raspravljanje tajno te ni jedna strana ne sme davati informacije o suđenju - rekla je advokatica sudije Lasić.

Sudija Lucija Laszić tužila je Severinu u februaru 2020. zbog povrede prava ličnosti i tražila naknadu štete u iznosu malo manjem od 3.000 evra. Severina je, naime, u oktorbru 2019. na pres konferenciji povodom početka regionalne turneje Magic Tour izjavila:

- Ne znam zašto se čudim što se ovo događa i svom sastavnom psihičkom silovanju od strane oca i institucija kad u ovoj zemlji niti žene niti devojčice nemaju sudsku zaštitu i podršku za fizičko silovanje. Slično silovanje sam i sama prošla na Županijskom sudu u Splitu, i to u sudskom postupku pokušaja oduzimanja deteta kod sudije Lucije Lasić.

Foto: Pink.rs

Podsetimo, Lasić je bila u sudskom veću na Županijskom sudu u Splitu koje je tad odlučivalo o Severininoj žalbi na presudu kojom je odlučeno da dečak stanuje s ocem Milanom Popovićem, dok ga majka viđa, te je Severini oduzeto pravo odlučivanja u pitanjima zdravstvene nege i obrazovanja dečaka.

Autor: pink.rs