AKTUELNO

Ovo je krila kao zmija noge!

Vesna Zmijanac je svojevremeno u autobiografiji otkrila mnoge detalje iz svog života, uključujući i to koliko je pila, ali i detalje prvog intimnog iskustva, koje je imala sa svojim profesorom matematike.

Naime, pevačica je odrasla bez oca, koji se po njenom rođenju vratio u Hrvatsku, ali i bez majke, koja je radila u Austriji.

Kad sam završila osnovnu školu, prešla sam da živim kod majke Kovine u Beč, ali sam pre toga već bila u nekom odnosu s nastavnikom matematike. Međutim, kada sam posle završene prve godine srednje došla na raspust u Kraljevo, naša veza je postala zaista ono što se ljubavnom vezom dvoje ljudi i zove, uživali smo jedno u drugom. Sve prepreke su bile uklonjene. Ja mu više nisam bila đak, a iako maloletna, već tada sam izgledala nešto starije za svoje godine - napisala je Vesna Zmijanac u svojoj autobiografskoj knjizi "Kad zamirišu jorgovani".

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Razlika u godinama takođe nije predstavljala smetnju. Bar ne meni. Trebao mi je neko stariji, neko u kome sam, i ne znajući, zapravo tražila oca. Isprva mi je smetalo što je to bio moj nastavnik, čovek koji me je znao bukvalno odmalena, koji me je ispitivao i ocenjivao, ali je blizina učinila svoje, a njegovo pristajanje da veza bude javna (šetali smo držeći se za ruke) u meni je otklonila svaku nelagodu - napisala je Vesna, pa je otkrila kakvo je bilo njeno prvo intimno iskustvo.
To prvo ljubavničko iskustvo bilo je nekako zbrzano, užurbano, ne mnogo maštovito, lišeno posebnosti i svečarskog raspoloženja. Ne mnogo bolno, ali u grču, bez glasa, nemušto, nežno, ali skromno u nežnosti. Sve u svemu, prosečno. Valjda je tako i moralo da bude kad se sve uzme u obzir. Kažem sve, a mislim na vreme (prvi mrak), mesto (šetalište kraj Ibra) i na nas učesnike. I toliko o tome. Ponovilo se još dva puta tokom mog raspusta, uvek u približno istim okolnostima i s gotovo istim krajnjim rezultatom i osećanjem. Nije bilo mučno, daleko od toga, ali nekako previše obično. I znači mi i ne znači mi. I lepo mi je i nije. I utiče na mene i ne utiče. Pomalo sam i razočarana, ali se nadam da će to razočaranje proći. Srećom, prošlo je bez neželjenih posledica i efekata. Naša veza ugasila se sama od sebe, a njegovo pristajanje na prekid bilo je logično. Dane do kraja raspusta provodila sam kraj Ibra. Nastavnika više nisam videla - objasnila je pevačica.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: Pink.rs