AKTUELNO

Morala je da reaguje!

Janko Jankov i Haris Skarep ove subote pokazali su izvanredan talenat u „Zvezdama Granda“ osvojivši šest glasova, međutim, pometnju u duelu napravio je Đorđe David i to svojim glasanjem. Roker je svoj glas dao u poslednjoj sekundi, što je zbunilo i žiri i Sašu Popovića.

-Dao si poslednji glas jedva kandidatu broj jedan? – upitao je Popović Đorđa, a roker obrazložio:

-Još sam pod uticajem od prošlog kruga, pošto sam shvatio da se ovde ocenjuje interesantnost, pa mi je on bio interesenatniji sto posto. Vrlo sam nevoljno dao, jer mi je dosadno da slušam to fantastično pevanje. Ipak, ja sam čovek koji pre svega ocenjuje pevanje, ali bolji identitet, milion posto mi je imao Skarep.

Sa Đorđem se složila i Ceca Ražnatović koja je istakla da nije Jankova mentorka Snežana Đurišić kriva, što je napravilo pravu pometnju.

-Šta je tako bre, šta pričaš ti?– pitala je Snežana, a Ceca dodala:

-Kažem da nije Sneža kriva, ne čuješ me.

-Da ne daš za ovakvu interpretaciju glas? – pitala je Snežana, a Ceca je nastavila:-Dao je bre glas.

Foto: TV Pink Printscreen

Đorđe David je spomenuo pobednike prethodnih sezona Amara Gileta i Džejle Ramović, te je kroz ironiju nastavio da objašnjava.

-Samo razmišljam glasno. Amar Gile što je pobedio, on je pravio kolut napred i kolut nazad, bio u bicepsima. Džejla Ramović u tangama celu sezonu, al’ malo sutra – pričao je Đorđe, a nastavio Popović:

-Ne, nije tako. Ja sam tada vodio, Gile je najnormalnije na sceni stajao i pevao, uzmi snimke Giletove iz takmičenja.

-On to i kaže – branila je Đorđa Viki Miljković, ali je Popoviću i dalje bilo nejasno šta priča.

-On kaže kako je skakao sa bicepsima i tricepsima – dodao je Popović, a Viki objasnila:-Ne, nego pravi ironiju.

Đorđe David je bez dlake na jeziku priznao da mu je u ovom duelu Haris Skarep bio znatno bolji nego Janko i da ga žiri ne razume

Nakon toga, usledilo je akapela pevanje gde je rezultat ponovo bio izjednačen 3:3.

-Ma zaslužili su i jedan i drugi – odmah je prokomentarisala Viki, a nastavila Marija Šerifović:

-Ja mislim da treba da pevaju opet još malo. Moja prednost ide kandidatu broj jedan, iako si mi do ovde došao više sa Šabanom, evo sad odmah da ti kažem. Probaj nešto, nemoguće je da pevač tvog kalibra ne može da otpeva još nešto osim Šabana Šaulića.

Snežana Đurišić je stala u odbranu svog kandidata ističući da je pored Šabanove pesme, pevao i numeru Ljube Aličića.

-Znam Snežo, nego govorim generalno je samo Šaban– rekla je Mara i obratila se kandidatu:

–Probaj, ne može ništa loše da se desi, jer jako dobro pevaš, ali naravno tvoja mentorka će odlučiti o tome.

Dragan Stojković Bosanac je istakao da su oba kandidata dobro pevala, a onda je započeo novu polemiku okio Jankovog izgovora u pesmi.

-Meni su bili stvarno dobri, na svoj način broj jedan i na svoj način broj dva. Janko, nisam znao da imaš problem sa slovom „š“, kao moja kuma Nada – rekao je Boske, a Popović dodao da se večeras po prvi put to čulo.

Foto: TV Pink Printscreen

Snežana je na ovo reagovala ljutito i upitala Bosanca da li zna odakle je Janko, na šta je on odgovorio negativno.

–Nema veze odakle je Snežo. „Š“ je „š“, ja nisam rekao čoveku da je njegovo bugarsko „š“, a nije naše ovde „š“, nije to ništa strašno – objasnio je Boske, nakon čega je Sneža nastavila da ga brani:

-On nema to.-Ima, ima, sad se čulo – dobacio je Popović.

Viki Miljković istakla je da su obojica večeras bili fantastični, ali da je za jednog morala da se opredeli u glasanju.

-Harise, tebi svaka čast što si se vratio. Imao si male oscijalcije, pa sam htela da te grdim. Janko, ti znaš koliko te volim i standardno si dobar, a svakako ste obojica za sledeći krug, to je moje mišljenje – rekla je ona, ali je Popović dodao da ne može obojicu direktno da pusti u naredni krug.

-Viki, imali smo dve šestice i ovo su dve šestice. Imamo samo još dva muška para i ako svi dobiju šestice, šta onda? – pitao je Popović, a Viki odgovorila da sam presudi na šta se on našalio da ispada Keba.

Mili je poručio Janku da promeni repertoar i iznenadi ih nečim novim, a kritiku je imao i za Harisa.

-Janko, u ovom poslu je jako bitno da performer iznenadi na neki način. Na primer, pevaj Mileta Kitića ili tako nešto nađi da se iznenadimo, jer je tvoj glas fascinantan. Iznenadi nas, to je moja sugestija– rekao je Mili i nastavio:

–Što se tiče Harisa, ja sam ti u prošlom krugu rekao, ti glasovi sa distorzijom, imaš predivan glas, a uporno guraš pevače koji imaju prirodnu distorziju u svom glasou, a to tebi ne leži. Van Gog je totalno pogrešan odabir, a prvu pesmu i u baražu si otpevao fantastično. Ima masa pesama gde ćeš ti da zvučiš još bolje.

Popović je pecnuo Kebu tvrdeći da često peva na bugarskom jeziku, te mu je predložio da popriča sa Jankom na bugarskom.

-Možeš slobodno da mu pričaš na bugarskom – rekao je Popović, nakon čega mu je Keba odgovorio:

-Ma ne znam da pričam na bugarskom, samo da pevam. Janko, ti si fenomenalan pevač. Znači, ti si u jednom smeru fenomenalan, iznenadi nas.To je razljutilo Bosanca koji nije mogao a da dobaci opasku:

–Iznenadio nas je kao Bugarin da peva ovako, šta još da iznenadi? Ajde ti promeni, pa ispadni lepo.-Ti ćeš da mu kažeš šta da promeni? – pitao je Popović.

-Naravno da ću ja, jok ti ćeš da mu kažeš – ljutito je odgovorio Keba.

Foto: TV Pink Printscreen

Đorđe David je ponovo se vratio na temu glasanja i rekao zašto je u poslednjem trenutku glasao za Skarepa.

-Iznenadio si me prvom pesmom koju si uzeo. Bukvalno si svaki ukras skinuo, kao u originalu, što od tebe nikad u životu ne bih očekivao. Mislim da si napravio ono što u svojoj energiji uvek imaš, ali si bio besprekorno tačan. Na kraju krajeva, ova druga pesma je još veće iznenađenje za mene. Janko je bio standardno odličan, ali zbog tog pomaka identiteta u ovom krugu, od mene glas Harisu – rekao je roker, nakon čega se Sneža zahvalila kolegama, ali je vidno uznemirena bila zbog toga što su Janka savetovali da menja repertoar.

– Janko, ti pevaš repretoar koji mogu da pevaju samo dobri pevači, ne može svako i nastavićemo u tom smeru. A što se tiče tih iznenađenja, priredićemo mi njima iznenađenje na drugi način, a ne odabirom nekih pesama koje bi oni hteli da čuju, pa da nas saseku i onda „Jao, kuku, lele“. Ti i ja dalje idemo kako ti misliš, kako predložiš, pa se dogovorimo i to je to. Čestitam obojici – ispričala je Đurišićka.

Foto: TV Pink Printscreen

Ceca Ražnatović nije odustajala od borbe za prethodni duel u kom su se našle Melisa Zijadić i Julija Petrović nakon čega je ona poludela zbog toga što nisu dobile šest glasova, te ju je to držalo i tokom ovog nastupa.

-Evo po ko zna koji put se pokazalo da je žena ženi najveći neprijatelj. One dve devojke su iskasapljene, jer nisu bile u performansu. Otpevale su fenomenalno, sve super, ovde sve isto. Obojica fantastični, bravo momci, ali smatram da su one devojke oštećene i trebale su da dobju po šest glasova i ne odustajem od toga – istakla je Ceca, a odmah se nadovezao Popović:

-Svetlana, bez uvrede, ali ja mislim da su njih dvojica daleko bolji kandidati nego one.Ceca je navela Popović uvek stane na Marijinu stranu, što nju redovno izbaci iz takta.-Pa naravno, kada Marija nije glasala za moju kandidatkinju, ti moraš da odbraniš tvoju Maru kume, vrlo me čudi što si se oglasio. Baš mi je čudno, ajde bre, pali tamo– odbrusila mu je Ceca.

Saša je istakao da su obojica dobri, ali da samo jedan može da prođe direktno, te je odlučio da izađe na scenu i baca brojeve jedan i dva i da tako odluči ko ide dalje.Kako je palo na broj jedan to je značilo samo jedno, da je više sreće imao Janko i da je prošao direktno u naredni krug, dok će se Haris za svoje mesto boriti u baražu.

Autor: Pink.rs