AKTUELNO

U pitanju je proslavljeni pevač Rade Jorović!

Mnogi misli da svi pevači zbog svoje popularnosti uživaju u luksuzu i raskošu, ali istina je malo drugačija.

Pevač Rade Jorović, koji iza sebe ima veliki broj hitova, danas živi od penzije od 30.000 dinara, o čemu je nedavno govorio.

Jako sam loše prošao sa penzijom, ali ne mogu da se žalim jer sam hvala Bogu dočekao penziju. Kolika je, tolika je, bitno da je dugo koristiš. Ono što sam ja plaćao godinama, na kraju sam dobio nekih 25.000 dinara-rekao je pevač svojevremeno i dodao da je u međuvremenu avanzovao za 5.000 dinara.

Foto: TV Pink Printscreen

Dobio sam status istaknutog umetnika, ali nažalost nisam penzionisan kao umetnik, već kao zanatlija. Ja sam uplaćivao sam sebi u nadi da ću jednog dana dobiti tu nacionalnu penziju. Video sam kad je država raspisala konkurs, da je konkurencija velika, tako da će se tu umešati svega po malo, možda će biti i politike, ko zna… Ko bude jači, taj će pobediti, kao i uvek. Iza mene niko ne stoji, samo moj rad, ali ima kolega, koji su na razne načine došle do nje– istakao je pevač, a potom se osvrnuo i na penziju koleginice Lepe Lukić o kojoj se danima pisalo u medijima.

Foto: TV Pink Printscreen

Čuo sam da Lepa ima tu nacionalnu penziju i još dve, hvala Bogu kad može da je koristi. Ja sam ceo život i karijeru proveo pomažući drugima, kad je trebalo da izvučem svoj prosek, možda je trebalo da uplaćujem više i sad bih imao više. Ali, ja sam živeo u turbulentnom vremenu, kada se mnogo humanitarno radilo, ali ne žalim, jer mi je drago da sam mogao da pomognem drugima. Uvek sam skromno živeo, dovoljno mi je. Imam i malo primanja od tantijema kao autor i kantautor, a ponekad odradim neku tezgu i ja sam zadovoljan– rekao je Rade.

Kako i sam kaže, nikada nije bio od onih koji se rasipaju, a za Grand je otkrio da li je danas primoran da pomalo i uštedi.

Pa ja moram da štedim, zarade nisu kao što su nekada bile. I ranije sam ja štedeo, uvek štediš da bi pravio i gradio. Jednog dana sam shavtio da ne mogu da zaradim koliko meni treba, pa je ispalo da sam ceo život nešto štedeo. Opet imam potrebu da štedim i onda kažem sebi da prikočim malo, da ne vredi. Valja štedeti na svačemu. Pogotovo mi penzioneri sa malim penzijama. Meni je sada na neki način i lako jer se družim sa tim slojem ljudi koji nema neku egzistenciju. Više nije ni sramota reći da nemaš – priznao je Jorović, a potom otkrio koji je to najveći honorar koji je dobio za svoju čuvenu pesmu „Oficir“.

Foto: TV Pink Printscreen

Ne znam zaista, ja sam radio velika veselja, nekad sam bio kralj svadbi i veselja. Nisu to bile neke velike cifre, kao što se sad naduvavaju u javnosti. Previše izmišljaju, spominju 100.000 evra ili maraka, to je sve laž. Sećam se jedne svadbe, bilo je nas 50 muzičara i pevača, prešli smo tad 50.000 maraka, ali smo svi delili po rangu. Te priče mog kolege Ere Ojdanića da je na svadbi u Ritopeku zaradio 110.000 maraka, to je njegova šala, ja u to ne verujem. Možda je malo zaboravio (smeh). Svi bi to voleli, ali nije tačno to -zaključio je Rade.

Autor: Pink.rs