AKTUELNO

Prvi put sada u svojoj karijeri na neki način delim režiju. Stavio sam se u službu i kontekst Radoševog teksta i njegove vizije, rekao je Dejan.

Publika u regionu od petka, 16. februara u 21 čas svakog petka, subote i nedelje na TV Pink ima priliku da prati vikend-seriju "Šifra Despot", autora najgledanijeg domaćeg serijskog programa, Radoša Bajića.

Foto: Promo

Zajedno sa Radošem, režiju potpisuje i istaknuti srpski reditelj, Dejan Zečević, koji ističe kako se njih dvojica oko svega dogovaraju.

Ja zajedno sa Radošem delim režiju. Podelili smo se tako da je on veći deo vremena u montaži, dok sam ja više na setu, mada se u principu na početku svakog snimajućeg dana dogovorimo o tome kako ćemo raditi scene. Generalno smo i u fazi priprema zajednički donosili neke odluke vezano za kasting i ostalo. Prvi put sada u svojoj karijeri na neki način delim režiju. Stavio sam se u službu i kontekst Radoševog teksta i njegove vizije i trudim se da prosto to što je on zamislio i realizujem i to je na neki način novi zadatak u mom životu, ali mi se svakako čini interesantnim i trudim se da ga maksimalno profesionalno i kreativno obavim - rekao je Zečević.

Foto: Srđan Stevanović

Iako su na prvi pogled Radoš i Dejan različiti, njihova saradnja se pokazala kao odličan potez.

Već sam u nekom tehničkom smislu objasnio kako to funkcioniše. On i ja smo onako na prvi pogled dosta različitih senzibiliteta, ali činjenica da me je on pozvao verovatno govori o tome da je on hteo i upliv neke pomalo drugačije vizije, nekog drugačijeg stila i energije u ovaj projekat, tako da smo se nekako našli na pola puta i mislim da to funkcioniše i da daje jedan zanimljiv i specifičan rezultat - ispričao je Dejan.

Foto: Srđan Stevanović

Osim što prvi put sarađuje sa Radošem, Dejan prvi put radi projekat za producentsku kuću "Contrast Studios".

Ovo mi je prva saradnja sa 'Contrastom'. To sve vrlo dobro i profesionalno funkcioniše. Produkcijski uslovi su na visokom nivou. Radimo dosta, s obzirom na to da je projekat težak, ima dosta epizoda, ali produkcija nas u tome vrlo profesionalno prati i generalno nemamo problema. Tehnički uslovi su jako dobri, tehnika sa kojom radimo vrhunska, kao i ekipa koja već dugi niz godina sarađuje i radi sa 'Contrastom', tako da zaista sa uživanjem odlazim na posao svakog jutra - objasnio je reditelj.

Foto: Promo

Snimanje serije "Šifra Despot" počelo je 20. septembra prošle godine, i od rada ekipa gotovo neprekidno radi. Dejan kaže da uprkos višemesečnom radu, na setovima uvek vlada pozitivna atmosfera.

Ova serija je zaista jedan maraton, s obzirom na to da ima veliki broj epizoda i jako se dugo snima. Evo nas već u petom mesecu, ali generalno ja sam od onih koji vole sa zadovoljstvom i osmehom da idu na posao, tako da se trudimo i ja i ekipa da, bez obzira što zaista vredno, teško i mnogo radimo, da nekako ipak na neki način provedemo to zajedničko vreme u nekom dobrom raspoloženju i generalno, s obzirom na to da i radimo materijal koji je u velikoj meri i komedija, nekako sve se to prenosi i na ekipu, tako da mislim da ljudi u principu uživaju na ovom snimanju - rekao je Dejan.

Foto: Srđan Stevanović

Večeras vas očekuje treća epizoda po nazivom "Crveni alarm" u kojoj epizodne uloge imaju Radoje Čupić i Katarina Gojković, zato budite uz TV Pink i vikend-seriju "Šifra Despot" od 21 čas.

Autor: M. Đurović

#Branka Šelić

#Dejan Zečević

#Ljiljana Stjepanović

#Radoslav Milenković

#Radoš Bajić

#Tamara Krcunović

#Televizija Pink

#serija

#Đorđe Marković

#Šifra Despot

'