AKTUELNO

Mirjana godinama živi i radi u Americi, a veliku pažnju javnosti privukla je kada se pojavila na sahrani Milorada Mandića Mande.

Ljubitelji domaće kinematografije sigurno znaju ko je Mirjana Joković. Ova glumica, koja se rodila 1967. godine u Beogradu, stekla je slavu tokom osamdsetih i devedesetih godina prošlog veka, igrajući, pre svega, u filmovima “Podzemlje” i “Strljšen”.

Foto: Printscreen

Mirjana već dugi niz godina živi u Sjedinjenim Američkim Državama. U toj zemlji je u periodu od 1997. do 2001. radila u “American Repertory” teatru. Glumila je zatim u razlitičim pozorištima duž Amerike, a igrala je u filmu “A Better Way To Die”.

Takođe, glumila je u nekoliko na Brodveju. Mirjana je trenutno zaposlena kao direktor glumačke performanse, a ujedno radi i kao nastavnik glume na Kalifornijskom fakultetu umetnosti, u blizini Los Anđelesa.

Mnogima je promaklo to da se Mirjana pojavila u ostvarenjima sa nekim od najvećih holivudskih zvezda, kakve su Endi Garsija ("At Middleton"), Dženifer Lopez ("Maid in Manhattan"), Dejvid Tornton ("Private Property"), Skot Viper ("A Better Way To Die").

- Odbila sam do sada mnogo scenarija i trudim se da glumim samo u onim filmovima u kojima mogu zaista da pokažem šta znam. Teško je da, kada ti ponude takav film s mnogo novca, kažeš ''ne''. Mi dolazimo iz sredine gde nagrade imaju poetičku duhovnu vrednost. U Americi ne. Tamo nagrada znači da imaš u sledećem projektu više novca - otkrila je Mira nedavno za Blic, objašnjavajući zašto ne snima filmove često.

Prošle godine je u okviru događaja pod nazivom TEDxCalArts govorila o značaju glume, a veliku pažnju domaće javnosti je privukla kad se pre oko šest meseci pojavila na sahrani kolege Milorada Mandića Mande.

Ovako ona sada izgleda:

Foto: Tanjug

Autor: M. K.

#Milorad Mandić Manda

#Mirjana Joković

#glumac

'