AKTUELNO

Porodica i prijatelji poslali su poslednji pozdrav glumici.

Proslavljena srspka glumica Jelena Žigon preminula je u utorak nakon kraće i teške bolesti, a sahranjena je danas na Novom groblju.

Ispred crkve Svetog Nikole veliki broj ljudi se okupio kako bi izjavili saučešće porodici i odali poslednji počast Jeleni Žigon. Jelenina ćerka Ivana i sin Nikola bili su vidno utučeni zbog majčine smrti i nemo su stajali pored kovčega. Sa razglasa su se čuli potresni stihovi "Lepe moje čarne oči", koje je pevao hor "Kosovskih božura"

Foto: E-stock/Masanori Yoshida

Sahrani su pored rodbine i prijatelja prisustvovale kolege glumci Rada Đuričin, Tika Stanić, Tanasije Uzunović, Tika Arsić, Lula Živojinović, supruga pokojnog Bate Živojinovića, Aleksandar Dunić i mnogi drugi.

Podsetimo, karijeru Jelene Žigon obeležila su velika dela. Karijeru je započela 1953. godine filmom "Opštinsko dete", a publika ju je zavolela i u popularnom serijalu "Lude godine" i u "Žikinoj dinastiji" u kojoj je igrala Jelenu Todorović, uz Dragomira Bojanića Gidru i Marka Todorovića.

Foto: Printscreen Youtube

Snimila je više od 50 igranih i 15 televizijskih filmova među kojima se izdvajaju "Prvi građanin male varoši", "Moja strana sveta", "Jutro", "Divlje seme", "Sudar na paralelama", "Kapetan Leši". Dobitnica je nagrade "Zlatni prsten" za najbolju glumicu 1961. godine, Zlatnog beočuga, kao i Plakete Jugoslovenske kinoteke za izuzetan doprinos domaćem filmu 2006.

Pink.rs

#Jelena Žigon

#Sahrana

#glumica

'