AKTUELNO

To je bila prekretnica njegove karijere.

Večeras se održava finale Evrovizijskog takmičenja a srpski predstavnici Sanja Ilić i Balkanika će se predstavljati pod rednim brojem 10 sa pesmom "Nova deca".

Foto: Tanjug

U "Žikinoj šarenici" na televiziji Pink se, ovoga jutra, regionalna zvezda, Zdravko Čolić, prisetio kako je to izgledalo kada je on predstavljao Jugoslaviju na ovom prestižnom takmičenju davne 1973. godine.

Foto: TvPink Printscreen

Ovde je bio opatijski festival. I danas se održavaju festivali u ovoj sali hotela "Kvarner". Ovde smo svi nastupali, izvođači su dole odlazili pored šanka i iščekivali rezultate. Te večeri je Vanja Lisak, producent i direktor opatijskog festivala, kada se proglašavao pobednik, zapalio šibicu i pokazao, što je značilo da je pobedila pesma "Gori vatra". Ja sam predstavljao Jugoslaviju na pesmi Evrovizije te davne '73 godine. Pre toga je bila šlager sezona a posle pesme "Gori vatra" sam napravio ulaz na zabavnu muzičku scenu bivše Jugoslavije - rekao je Čola.

Foto: TvPink Printscreen

PROČITAJTE JOŠ: Ceca i Milan ZAJEDNO U PROVODU, ona mu zapevala NA UVCE, a onda je on uradio nešto što joj je IZMAMILO OSMEH NA LICE! (VIDEO)

Podsetimo, ljubitelji Evrovizije i dalje prate Čolićev rad i njegov novi album osvojio je prvo mesto na listi “Top 15 evropskih albuma”.

R. L.

#Evrovizija

#Sanja Ilić i Balkanika

#Zdravko Čolić

#žikina šarenica

'