AKTUELNO

Nešto što neće nikad zaboraviti!

Najveća balkanska folk zvezda Svetlana Ceca Ražnatović ima iza sebe karijeru dugu 30 godina koju krasi veliki broj albuma, hitova, napunjenih dvorana širom sveta. Ali, nešto što ona nikad neće zaboraviti jesu koncerti na Marakani i Ušću.

Zato se danas pevačica prisetila kako je to bilo kada je održan koncert "Ušće 2" i podelila sa svojim pratiocima nekoliko fotografija sa tog događaja uz emotivnu poruku.

- Pre tačno 5 godina na današnji dan desilo se čuveno "Ušće 2". Verujte mi da i danas kada se setim tog 28. juna 2013. godine opet osetim te neke leptiriće u stomaku, pozitivnu tremu i iznova se setim zašto je taj dan u mom srcu upisan kao poseban datum. Slavila sam 25. godina karijere, a ostavarila sam još jedan san u životu. U ovo vreme, samo nekoliko sati pred koncert, meni je srce kucalo ubrzano zbog trenutka kada ću zajedno sa mojom vernom publikom uživati i slaviti. Stižem na Ušće i tu čujem huk. Huk moje publike. Mene jeza prolazi. Bliži se osam časova, a meni do izlaska na scenu drhte noge, srce kuca ubrzano, a telo gori od uzbuđenja da izađem. Organizatori mi saopštavaju: “sve je krcato, ne vidi se kraj Ušća”. Shvatam da me još nekoliko minuta deli do trenutka kada ću održati najveći nastup u životu. Izlazim i u jednom trenutku primećujem da su ispred mene svi ljudi koje volim, moja porodica, moja publika, prijatelji... I da sam mogla da poletim, poletela bih, takav je bio moj osećaj. U glavi mi ostaje zauvek zapamćena rečenica koju sam izgovorila, a pre toga nisam uopšte ramišljala da li ću govoriti - Hvala vam što vas ima u ovolikom broju. Ja samo Bogu mogu da zahvalim večeras na vama i vi ste me ovakvom i napravili. Večeras sam najsrećnija žena na svetu zahvaljujući vama - identičnu rečenicu bih ponovila danas. Meni je to bio najbolji koncert u životu, a ono što je dobro kažu da treba ponoviti. Uživali smo svi zajedno, a svakom je ovaj koncert ostao upamćen na poseban način. Nakon više od tri sata pevanja odlazim na žurku, a ubrzo kući gde sa najbližim prijateljima do ranih jutarnjih časova slavimo. Nekoliko dana kasnije stiglo je zvanično saopštenje da je to bio najveći koncert u jugoistočnoj Evropi i na Balkanu. Ulaznice za koncert bile su rasprodate svega 5 dana pre koncerta, što se nikada nije dogodilo pre toga. Bila sam ponosna, ne na sebe, već na moju publiku. Hvala vam na tome - napisala je Ceca.

Njeni fanovi su oduševljeno pozdravili ovu Cecinu uspomenu, a mnogi jedva čekaju da saznaju tačan datum kada će se desiti Ušće 3.

Autor: N. Vujčić

#Svetlana Ceca Ražnatović

'