AKTUELNO

Bez dlake na jeziku rekao je svoje mišljenje.

Sanja Marinković je u današnjoj epizodi emisije ,,Magazin In" ugostila svoje drage sagovornike, među kojima su i Predrag Sarapa i Dragan Marinković Maca.

Voditeljka je pripremila mnogo zanimljivih pitanja iz savremenog života, o kojima se priča svuda i uvek. Između ostalog, započeli su razgovor koji se ticao obrazovanja omladine u Srbiji i Sanja ih je upitala da li im teško pada kada čuju kako danas uspevaju osobe koje nisu završile fakultet, a dobiju slavu preko noći.

Foto: TvPink Printscreen

Maca je bio zgrožen pojedinim saznanjima o novom zanatu zvanom pod nazivom "starleta", pa je ispričao nešto što je njega lično šokiralo.

To su osobe koje su minus pojave, daje im se pravo glasa, nemaju ni zvanje, a ni znanje. Na dan kada je Nato bombardovao Srbiju, oni su u novinama na naslovnoj strani objavili neku starletu, a to se dešava na jedan istorijski dan. Šta onda drugo da govorim? Ja znam šta učim i za šta sam se borio, a neko i završi fakultet, pa ode na Kipar da pere sudove - rekao je Maca.

Ni Sarapa nije ostao imun, pa je pred milionskim auditorijumom žestoko osudio svoje kolege koje nije želeo da imenuje.

Foto: TvPink Printscreen

Ja moram da kažem da je učenje stvar procesa koji učiš ceo život. Druga stvar je ,,umišljanje". Nagledali smo se tih kolega koji su propali od te bolesti, to je jedna ozbiljna bolest o kojoj danas razgovaramo. To je jedna psihopatologija, izuzetno ozbiljna stvar i treba se obratiti stručnjacima. Mnoge smo videli kao takve, ono polude posle jednog ili dva slikanja, a zamisli kad bi se non-stop slikali. Do koje mere oni prolupaju, pa postaju bitni. Imaju recepte za život, za svaki trenutak života ili bilo čega. Postoje i kolege koje su bile neprihvatljive za neki običan svet, da su oni nešto drugo, da su neki ljudi koji ih okružuju i rade neke svoje poslove kao nešto manje vredni, a imali smo prilike da ih gledamo i danas ih viđamo. A oni su uvek nešto ljuti, ogorčeni, besni, sve im nešto fali i rekao bih da im nedostaje malo šarma, znanja i normalnosti. I kada bi sve to mogli da nadomeste da krene dobrim putem, bilo bi bolje - rekao je Sarapa.

K.Ristić

#Dragan Marinković Maca

#Predrag Sarapa

'